Lucia Siposová má veľký sen. Určite sa to raz stane, hovorí

Slovenská herečka Lucia Siposová túži raz vydať album s vlastnými pesničkami.

21.02.2015 15:00
Lucia Siposová Foto:
Herečka a speváčka Lucia Siposová.
debata

„Strašne by som chcela svoje pesničky, svoj album a to sa určite raz stane,“ poznamenala v rozhovore. Mladá brunetka známa z popovej skupiny Štyri, ktorá sa neskôr dostala do povedomia aj ako moderátorka hudobnej relácie Sedmička, spieva s veľkou obľubou, zatiaľ však iba sama pre seba.

„Veľmi rada spievam, ale spievam málo, len pre seba, je to také moje hobby,“ povedala. Podľa vlastných slov si zvykne zanôtiť napríklad piesne Dusty Springfield, Amy Winehouse či Toma Waitsa.

Celá Siposovej herecká kariéra však začala paradoxne práve pri hudbe. „Aj na konzervatórium som išla preto, že som chcela byť speváčka, ale spev sa vtedy nikde neštudoval, len operný, tak mi hovorili, že choď na herectvo, budeš hrať a popri tom… takže nakoniec sa to otočilo, že hrám – to je moja profesia a spievam veľmi málo. Aj keď vždy, keď hrám divadlo, na javisku aj spievam – kombinujem to, akurát spevom zatiaľ nie som veľmi známa, lebo nemám vlastné veci,“ vysvetlila.

Nahratím vlastných skladieb by sa 34-ročnej Bratislavčanke splnil veľký sen. Ako však priznala, ak by sa rozhodla vo väčšom pustiť do hudby, určite by spolupracovala s profesionálnym skladateľom. „Už mám jedného aj vybratého. Netrúfam si sama skladať veci, pokusy tam síce sú, ale nie je to môj silný talent. Texty by som ešte dala, tých mám veľa všelijakých popísaných, no voči skladaniu mám rešpekt,“ prezradila herečka.

„Nechcem sa zároveň hneď odpísať, že by som to nezvládla, možno by si to vyžadovalo len začať niečo robiť. Keď človek začne, ono sa to proste odrazu objaví – keď si sadnem raz za rok za klavír, tak asi nič nezložím, ale keby som za ním sedela každý deň a objavovala tie súvislosti, tak určite niečo vymyslím. Ešte som do toho investovala málo energie, ale veľmi by som chcela. To bude možno môj ďalší quest,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #spev #album #Lucia Siposová

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....