Angelina je statočná, pomáha ženám, tvrdia odborníci o jej boji s rakovinou

Americká herečka Angelina Jolie ukázala podľa webu 20minutes opäť statočnosť, keď si kvôli obave z rakoviny nechala preventívne vyoperovať vaječníky a zverila sa s tým verejnosti.

25.03.2015 08:30
Angelina Jolie Foto: ,
Herečka a režisérka Angelina Jolie na archívnom zábere.
debata

V roku 2013 sa podobne rozhodla ohľadom svojich pŕs a jej nemenej slávny manžel Brad Pitt vtedy krok označil za „heroický čin“. Niekdajšie oznámenie Jolieovej o preventívnom odstránení mliečnych žliaz uvítal rad osobností, ľudí, ktorí prežili rakovinu, i lekárov. Oceňovali pritom otvorenosť, ktorá podľa mnohých môže pozitívne inšpirovať iné ženy, uviedol denník The Guardian.

Podľa odborníkov sa od tej doby vo svete zvýšil počet žien, ktoré chodia na preventívne vyšetrenie. Podľa rozhlasovej stanice Europe 1 sa herečke podarilo rozbiť tabu a prinútiť ženy, aby podstúpili potrebné testy.

Komentáre sa tiež zhodujú, že obavy Jolieovej a teda aj operácie boli oprávnené. Na rakovinu zomreli matka, babička a teta hollywoodskej hviezdy, u ktorej vyšetrenie preukázalo vyššie riziko ochorenia rakovinou. „Išlo o veľmi vysoké riziko vzniku rakoviny,“ uviedla Europe 1.

Tiež britský odborník na zdravotnú starostlivosť Michelle Roberts je presvedčený, že u Jolieovej bola veľká pravdepodobnosť, že ju postihne rakovina prsníka a vaječníkov. Dodal, že ani operáciami toto riziko nezmizlo, ale výrazne sa znížilo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #rakovina #médiá #reakcie #vaječníky #odstránenie #osveta

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...