Tajomstvá z Chaplinovho súkromia: Od manželky žiadal nevhodný sex!

Bol to jeden z najväčších škandálov v ére nemého filmu a v jeho centre stál slávny herec a režisér Charlie Chaplin.

04.04.2015 15:00
Charlie Chaplin Foto:
Herec Charlie Chaplin (na snímke vľavo) na zábere z filmu Diktátor. V tom čase mal už po rozvode s Litou Greyovou a žil v treťom manželstve - s Paulette Goddardovou.
debata (6)

Toho totiž pri rozvode nie veľmi lichotivo vykreslila druhá manželka Lita Grey a v rozvodových dokumentoch opísala, ako ju Chaplin zviedol, keď bola ešte neplnoletá, priviedol ju do iného stavu a podvádzal s mnohými mladými filmovými hviezdičkami. Originálne kópie týchto dokumentov sa teraz objavili na verejnosti. Našli sa v jednej už nefungujúcej banke v Los Angeles a teraz ich predáva britský obchodník, napísal denník The Times.

Trojročné manželstvo vyústilo do rozvodu, ktorý sa preslávil na vtedajšiu dobu najvyšším peňažným vysporiadaním. Chaplin spoznal Greyovú, keď mala osem rokov, neskôr sa objavila v jeho filme Kid. Prvýkrát ju zviedol, keď mala 15 rokov, on bol v tom čase o dvadsať rokov starší. Grey rok na to otehotnela a jej matka sa údajne vyhrážala Chaplinovi, že ho nahlási na políciu za nezákonné vzťahy s neplnoletou, ak si jej dcéru nevezme. Herec vraj vtedy nútil Greyovú k interrupcii, ona ale odmietla.

V rozvodových dokumentoch Grey uviedla niektoré veľmi intímne detaily z ich krátkeho manželstva, Chaplinovi fanúšikovia boli pobúrení a ona získala pre seba a svojich dvoch synov rekordné vyrovnanie v hodnote 825 000 dolárov.

V 50-stránkovom dokumente okrem iného hovorí, že herec britského pôvodu mal voči nej „odporné, ponižujúce a neprístojné“ sexuálne požiadavky. Tiež ju údajne nútil k praktikám, ktoré boli v 20-tych rokoch minulého storočia v Kalifornii nezákonné, avšak ktoré vraj už vykonával pred svadbou „s piatimi známymi herečkami“.

Lita Greyová sa následne vydala ešte trikrát a zomrela vo veku 87 rokov v roku 1995. O svojom manželstve s Chaplinom napísala dve knihy. Chaplin sa oženil štyrikrát, ale tvrdil, že mal „intímny vzťah“ s 2000 ženami. Zomrel v roku 1977 vo veku 88 rokov.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #rozvod #škandál #dokument #Charlie Chaplin #Lita Grey #sexuálne požiadavky

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...