Dovolenkovať u DiCapria? Ak máte pár miliónov, žiaden problém!

Leonardo DiCaprio si na vlastnom ostrove postaví eko-rezort.

09.04.2015 07:00
Leonardo DiCaprio Foto: ,
Herec Leonardo DiCaprio.
debata

Leonardo DiCaprio (40) má popri herectve ešte jednu vášeň – ochranu životného prostredia. Podľa denníka New York Times hviezda kúpila v roku 2005 ostrovček Blackadore Caye, ktorý patrí štátu Belize. „Je to raj na zemi,“ vyjadril sa o tomto mieste herec pre spomínaný denník. DiCaprio mal zaň zaplatiť 1,75 milióna dolárov.

A aké má s týmto miestom plány? Spolu so svojím obchodným partnerom zamýšĺa na ostrove postaviť eko-rezort. Otvorený by mal byť v roku 2018 a prípravy sú v plnom prúde. Aby bol komplex skutočne eko, na projektoch pracuje skupina zložená z vedcov, projektantov a architektov, ktorí sa postarajú o to, aby sa život na ostrove dostal do starých koľají. Predtým, než jeho okolie začalo byť zaťažované nadmerným výlovom rýb a samotný ostrov utrpel veľké škody odlesňovaním. S tým chce Dicaprio urobiť rázny koniec, snaží sa o rehabilitáciu ostrovného ekosystému.

Ostrov by mal ponúkať 68 víl s možnosťou prenajatia a 48 súkromných domov. Každý z nich bude stáť od 5 do 15 miliónov dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Leonardo DiCaprio #ekosystém #eko #rezort

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...