Minulosť ho dobehla! Seriálová hviezda šikanovala spolužiaka

Istý Mark Allen Sanders tvrdil, že ho herec v roku 1990 okrem iného fyzicky napadol a podpálil mu nohavice.

12.04.2015 04:00
Elisabeth Moss a Jon Hamm Foto: ,
Herečka Elisabeth Moss (v šatách Dolce and Gabbana) s kolegom Jonom Hammom zo seriálu Mad Men.
debata

Americký herec Jon Hamm šikanoval v roku 1990 člena univerzitného bratstva Sigma Nu. Štyridsaťštyriročný rodák zo St. Louis v Missouri znepríjemňoval pobyt na University of Texas v Austine spolu s ďalšími študentmi istému Markovi Allenovi Sandersovi po tom, ako nedokázal odrecitovať to, čo mu prikázali.

Študent na nich v roku 1991 podal žalobu, ktorú však o dva roky neskôr stiahol. Tvrdil v nej, že Hamm sa správal ako „naozajstný blázon“, okrem iného ho fyzicky napadol a podpálil mu nohavice. V dôsledku šikanovania potreboval lekársku pomoc a odišiel zo školy.

Herec v tom čase ešte nebol známy, dokumenty sa dostali na verejnosť tento týždeň. Predstaviteľ Dona Drapera zo seriálu Mad Men (2007), ktorý spomínanú univerzitu začal navštevovať na jeseň 1989, pričom počas toho istého semestra aj ukončil štúdium, sa k incidentu zatiaľ nevyjadril.

Jon Hamm získal v roku 2008 vďaka spomínanému seriálu Mad Men Zlatý glóbus a neskôr aj ďalšie štyri nominácie naň. Na konte má aj 13 nominácií na Primetime Emmy, z ktorých tri si vyslúžil hosťovaním v komediálnom seriáli 30 Rock (2006 – 2013) v období 2009 až 2012 a ďalšie ako herec i producent za projekt Mad Men. Okrem toho sa predstavil tiež v snímkach ako Údolie tieňov (2002), Deň, keď sa zastavila Zem (2008), Mesto (2010), Vytie (2010) či Sucker Punch (2011). Od roku 1997 tvorí pár s herečkou a scenáristkou Jennifer Westfeldt. Nedávno ukončil 30-dňovú liečbu závislosti od alkoholu.

debata chyba
Viac na túto tému: #obvinenie #šikana #Jon Hamm

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...