Manželke Toma Hanksa odstránili oba prsníky! Môže za to rakovina

Americká herečka a speváčka Rita Wilson prezradila, že podstúpila obojstrannú mastektómiu a následnú plastickú operáciu po tom, ako jej diagnostikovali rakovinu prsníka.

15.04.2015 10:15
Tom Hanks Foto: ,
Herec Tom Hanks a jeho manželka Rita Wilson.
debata

Päťdesiatosemročná manželka herca Toma Hanksa to uviedla vo vyhlásení pre magazín People. „Minulý týždeň som podstúpila obojstrannú mastektómiu a následnú plastickú operáciu, pričom môj manžel bol pri mne. Spravila som tak po tom, ako mi diagnostikovali invazívny lobulárny karcinóm prsníka,“ uviedla herečka a producentka pre známy americký časopis.

„Momentálne sa zotavujem a čo je najdôležitejšie, lekári očakávajú úplne uzdravenie. Prečo? Pretože som to zachytila včas, mám úžasných lekárov a pretože som sa opýtala na názor aj druhého lekára,“ pokračovala Rita Wilson.

Ako uviedla pre magazín, lekári jej našli lobulárny karcinóm in situ (LCIS), ktorý dlhodobo sledovali pomocou mamografie a magnetickej rezonancie. Pôvodne si lekári mysleli, že nejde o zhubný nádor, ale nakoniec si nechala Wilson urobiť vyšetrenia u ďalších dvoch odborníkov, ktorí preukázali opak.

„Hovorím o tom, aby som poučila aj ďalších ľudí, že názor ďalšieho odborníka je pre vaše zdravie rozhodujúci. Nemáte čo stratiť, ak budú názory oboch rovnaké, ale môžete získať veľmi veľa, ak sa vďaka tomu podarí objaviť niečo nové, čo sa stáva. Včasné diagnostikovanie je základ. Cítim sa požehnaná, že mám milujúceho a podporujúceho manžela, rodinu, priateľov a lekárov a že som ťažila z pokroku v oblasti liečby rakoviny prsníka a plastickej chirurgie. Každým dňom mi je lepšie a teším sa, keď sa úplne uzdravím. Dúfam, že týmto povzbudím aj ostatných, aby sa pýtali na druhý názor a verili svojim inštinktom, ak majú pocit, že niečo nie je v poriadku,“ napísala Wilson.

debata chyba
Viac na túto tému: #operácia #People #mastektómia #rakovina prsníka #Rita Wilson

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....