Feminizmus nie je o nenávidení mužov, tvrdí hrdá feministka Emma Watson

Už niekoľko mesiacov sa herečka Emma Watson výrazne angažuje ako vyslankyňa dobrej vôle OSN so zameraním na zrovnoprávnenie žien a posilnenie ich postavenia v spoločnosti.

24.04.2015 00:00
Emma Watson Foto: ,
Herečka Emma Watson na vyhlásení Time 100 Gala.
debata

Na nedávnom gala magazínu Time, ktorý ju aj vďaka týmto aktivitám zaradil do zoznamu stovky najvplyvnejších ľudí sveta, sa vyjadrila, že dlho čakala na podobnú príležitosť. „Nechcela som len hovoriť len tak do vetra, alebo vyjadrovať sa preto, že mám na to platformu. Chcela som si byť stopercentne istá a rola vyslankyne OSN je pre mňa skrátka perfektná,“ vyjadrila sa 25-ročná hviezda.

„Mali by sme prestať s priklánaním sa k všeobecnému názoru, ktorý roky panuje. Feminizmus, práva žien a rodová rovnosť totiž nemajú nič spoločné s nenávisťou voči mužom. Keď mi v organizácii spojených národov vysvetlili zmysel kampane HeForShe, vedela som, že je to správna cesta. Povedala som, áno, dovoľte mi, aby som kráčala touto cestou s vami,“ zverila sa herečka magazínu Elle.

Manželský pár Kim Kardashian a Kanye West sa od...
Scenáristka Jill Soloway a herec Jeffrey Tambor...
+19Herečka Julianne Moore tiež patrí medzi...

Watson sa už pri prvom prejave, v ktorom hovorila o rovnosti medzi mužmi a ženami, zaradila medzi rešpektované medzinárodné tváre OSN. Podľa jej vlastných slov plánuje v tejto úlohe pokračovať aj naďalej. Popri tom, samozrejme, nenecháva bokom ani svoju hereckú prácu.

Pred pár dňami sa začalo nakrúcanie novej verzie klasickej rozprávky Kráska a zviera, v ktorej si okrem nej zahrá napríklad Luke Evans či Ian McKellen. O úlohe zatiaľ stále rokuje napríklad Ewan McGregor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #OSN #Emma Watson #feminizmus #práva žien

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...