Hviezda Girls o znásilnení: Chcem byť hlasom žien s podobným osudom

Herečku Lenu Dunhamovú vnímajú všetci najmä ako veselú kopu, vtipnú a ironickú mladú dámu. Aj ona však prekonala vo svojom živote veľmi bolestivé a tragické obdobia.

27.04.2015 07:00
debata
Herečka Lena Dunham na akcii Variety's... Foto: SITA/AP, Andy Kropa
Lena Dunham Herečka Lena Dunham na akcii Variety's Power of Women Luncheon.

Presne také prežívala v období po znásilnení, ktoré zažila ešte ako tínedžerka. „Keď ma znásilnili, cítila som sa bezmocná. Mala som pocit, akoby moja hodnota bola podmienená niekým iným. Niekto mi poslal správu, že moje telo mi nepatrí a že moje rozhodnutia strácajú zmysel,“ vyznala sa 28-ročná herečka a scenáristka na slávnostnom obede magazínu Variety.

Počas príhovoru sa ako jedna z ocenených žien Dunham tiež priznala, že trvalo niekoľko rokov, kým si znovu uvedomila svoju osobnú cenu a že nemá nič spoločne s napadnutím. „Hlasy, ktoré mi našepkávali, že som si to zaslúžila, boli fantómovia. Boli to klamári,“ vyznala sa hviezda.

Doplnila tiež, že vníma svoju povinnosť k tejto téme hovoriť. „Ako feministka, ako človek, ktorý prežil sexuálny útok, je mojím ultimatívnym cieľom využiť tento zážitok, moju platformu a áno, aj moje postavenie, aby som odvrátila stigmu a poskytla môj hlas ďalším ženám, ktoré niečo podobné prežili.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #znásilnenie #príhovor #Hlas #Lena Dunham #Variety

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...