Bono ani päť mesiacov po páde z bicykla nemôže hrať na gitare

Frontman írskej kapely U2 Bono ani viac ako päť mesiacov po nehode na bicykli, ktorá sa mu stala v novembri v New Yorku, stále nemôže hrať na gitare.

01.05.2015 11:20
The Edge, Bono, Larry Mullen, Jr., a Adam Clayton Foto: ,
Členovia formácie U2 - zľava: The Edge, Bono, Larry Mullen, Jr., a Adam Clayton.
debata

Päťdesiatštyriročný hudobník to prezradil v rozhovore pre americký denník The New York Time s tým, že nedokáže ohnúť dva prsty. „Je to pocit, akoby to bola cudzia ruka. Nedokážem ohnúť dva prsty, je to ako rigor mortis. Lekári však tvrdia, že nervy sa hoja rýchlosťou milimeter za týždeň, takže približne o trinásť mesiacov by som mal vedieť, či sa mi vráti cit do prstov. Rameno a aj tvár sú na tom lepšie. S tými prstami je to však problém, pretože nemôžem hrať na gitare. Ostatným členom kapely to však, zdá sa, neprekáža,“ vyhlásil Bono, vlastným menom Paul David Hewson.

Bono spadol z bicykla 16. novembra v newyorskom Central Parku, keď sa snažil vyhnúť inému cyklistovi. Hudobníka po páde previezli do New York-Presbyterian Hospital, kde najprv absolvoval viacero röntgenových a CT vyšetrení, ktoré odhalili, že utrpel fraktúry ľavej očnice, ľavej lopatky, ľavého malíčka a šesťnásobnú otvorenú zlomeninu ľavej ramennej kosti.

Speváka následne operovali, pričom zákrok trval päť hodín. Ramennú kosť mu zafixovali pomocou troch kovových platničiek a 18 skrutiek. Ďalší deň Bono absolvoval druhý zákrok na malíčku.

debata chyba
Viac na túto tému: #bicykel #nehoda #zranenie #pád #U2 #Bono

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...