Toto je nová britská princezná! A vojvodkyňa vyzerá po pôrode skvelo

Necelých dvanásť hodín od pôrodu sa vojvodkyňa Catherine s manželom Williamom a novonarodenou dcérkou ukázali verejnosti.

02.05.2015 19:40
princ William a vojvodkyňa Catherine Foto: ,
Princ William a vojvodkyňa Catherine v náručí s novonarodenou dcérkou - princeznou pózujú fotografom pred pôrodnicou v Londýne.
debata (36)

Kráľovský pár, na ktorého narodenie druhého potomka čakali stovky priaznivcov monarchie už niekoľko týždňov, sa spokojne usmieval. Čerstvá mamička držala dievčatko, ktoré zatiaľ nemá oficiálne meno, v náručí a mnohých prekvapilo, ako výborne a sviežo vyzerá. Malá princezná, ktorá bude štvrtou v následníckej kráľovskej línii, celý čas spala zavinutá do bielej prikrývky. Rodičia však pre fotografov poodhalili tvár batoľaťa.

Princ William a vojvodkyňa Catherine v náručí s...
Novonarodená britská princezná v náručí svojej...
+6Princ William a vojvodkyňa Catherine v náručí s...

Na sestričku sa prišiel pozrieť aj princ George, prvorodený syn princa Williama a vojvodkyne Catherine. Spoločne so svojím otcom zamierili do pôrodnice popoludní. „Som veľmi šťastný,“ povedal princ novinárom, keď sa vracal za svojou manželkou.

Pre Williama išlo už o druhú „návštevu“ nemocnice v ten deň, keďže bol prítomný aj v ranných hodinách pri svojej manželke v čase pôrodu princeznej.

Dievčatko meralo 50 centimetrov a vážilo takmer 3700 gramov. Podľa správ Kensingtonského paláca prišlo na svet v sobotu presne o 8.34 ráno. Palác vo vyhlásení potvrdil, že kráľovná Alžbeta II. a ďalší členovia kráľovskej rodiny boli o narodení informovaní ako prví a „zo správy sú nadšení“.

Meno dieťaťa bude oznámené neskôr. Synovo meno bolo oznámené dva dni po narodení. Medzi špekuláciami a bookmejkermi ohľadom mena druhého dieťaťa v prípade dcéry sa v poslednej dobe najčastejšie spomínali mená Alice, Elizabeth, Charlotte a Victoria.

Novonarodená britská princezná v náručí svojej... Foto: SITA/AP, John Stillwell
Novonarodená britská princezná v náručí svojej mamy - vojvodkyne Catherine. Novonarodená britská princezná v náručí svojej mamy - vojvodkyne Catherine.

Prvé dni po prepustení z pôrodnice strávi Kate a William s deťmi vo svojom Kensingtonskom paláce. Potom sa presunú do svojho domu Anmer Hall, ktorý sa nachádza na kráľovskom pozemku Sandringham v Norfolku na východe Anglicka. William, ktorý od konca marca pracuje pre jednu dobročinnú organizáciu, si vzal dovolenku do 1. júla.

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #pôrod #vojvodkyňa Catherine #dcéra #princezná

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...