Seriálová Venuša a ideál ženskej postavy oslavuje. Má 40 rokov

Vďaka účinkovaniu v seriáli Mad Men ju spoznal celý svet. A zaslúžila sa určite aj o to, aby sa kypré ženské tvary vrátili opäť do centra seriálovej pozornosti.

04.05.2015 13:45
debata
Rok 2007: Herečka Christina Hendricks na... Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 2007: Herečka Christina Hendricks na premiére prvej série Mad Men. Rok 2007: Herečka Christina Hendricks na premiére prvej série Mad Men.

Rodáčka z amerického štátu Tennessee Christina Hendricks oslávila 3. mája štyridsiatku. Pri pohľade na ryšavú kyprú dámu sa tento vek zdá prekvapivý. Aj vďaka tomu, že sa Christina takmer vôbec neopaľuje a chráni si pleť pravidelným ošetrovaním vyzerá tak o desať rokov mladšie.

Herectvu sa upísala už ako malé dievča, keď účinkovali v rozličných divadelných predstaveniach či muzikáloch. Potom prišla reklama a Hendricks sa sústredila najmä na prácu modelky. Popri nej sa pravidelne objavovala v seriáloch rozličnej kvality aj popularity, ale na veľkú šancu musela čakať.

Rok 2005: Herečka Christina Hendricks na...
Rok 2007: Herečka Christina Hendricks na...
+9Rok 2008: Herečka Christina Hendricks ako...

Bol to práve seriál Mad Men, sonda do života hrdinov reklamného prostredia, ale tiež do histórie tejto brandže, ktorá sa vyvíjala predovšetkým od druhej svetovej vojny. Hendricks sa už pár dielov po premiére prvého dielu v júli 2007 stala novým televíznym idolom. Pred pár týždňami mala premiéru druhá časť siedmej, záverečnej série, ktorou sa hrdinovia úspešného projektu televízie AMC, definítivne s Mad Men rozlúčili. Hendricks sa popri nakrúcaní tohto projektu stihla objaviť aj vo viacerých celovečerných filmoch – napríklad Drive, Ginger & Rosa či naposledy Lost River.

Rok 2014: Herečka Christina Hendricks pózuje na... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Rok 2014: Herečka Christina Hendricks Rok 2014: Herečka Christina Hendricks pózuje na vyhlásení cien International Emmy Awards.

Médiá si nemohli nevšimnúť jej príťažlivú figúru v tvare presýpacích hodín so štíhlym driekom a bujným poprsím aj bokmi. Konieckoncov aj jej postava v seriáli bola spočiatku najmä telesná a až postupne odhaľovala aj svoje vnútorné pochody (a herečka s nimi svoj talent).

Práve jej fyzická stránka si však zaslúžila množstvo pochvál aj zo strán odborníkov, reprezentantov rozličných organizácií dbajúcich o zdravie žien či dokonca politikov. Herečku vyhlásili za dokonalý ideál ženy a objavili sa tvrdenia, že televízia by mala poskytnúť viac priestoru práve ženám, ktoré stelesňuje ona.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #žena #jubileum #krivky #Mad Men #Christina Hendricks #40

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...