O zdraví slávnej hudobníčky rozhoduje kamarátka, určil ju súd

O zdravotnej starostlivosti kanadskej hudobníčky Joni Mitchell bude rozhodovať kamarátka známej speváčky Leslie Morris.

06.05.2015 10:00
Joni Mitchell Foto: ,
Speváčka a skladateľka Joni Mitchell.
debata

Sudca David S. Cunningham III. tak rozhodol počas pojednávania, ktoré sa konalo v pondelok v Los Angeles. K verdiktu dospel po tom, ako právny zástupca 71-ročnej speváčky uviedol, že klientku by mohli čoskoro prepustiť z nemocnice, no nedokáže sa radiť s lekármi o ďalšej liečbe. Morris, ktorá sa s hudobníčkou priatelí viac ako 40 rokov, nemá kontrolu nad finančnými záležitosťami kamarátky.

Mitchellovú našli 31. marca v bezvedomí v jej dome v losangeleskej štvrti Bel-Air. Speváčka sa prebrala už počas prevozu do nemocnice, kde ju hospitalizovali na oddelení intenzívnej starostlivosti. Tam sa podrobila viacerým testom, počas ktorých bola podľa jej zástupcov pri vedomí a v dobrej nálade.

Portál TMZ neskôr na základe získaných dokumentov informoval, že Mitchell je v kóme. V oficiálnom vyhlásení na speváčkinej webstránke sa však píše, že interpretka je pri plnom vedomí a očakáva sa, že bude úplne v poriadku.

Joni Mitchell, vlastným menom Roberta Joan Anderson, debutovala v roku 1968 albumom Song To A Seagull. V súčasnosti má na konte 19 štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná s názvom Shine sa dostala na trh v roku 2007.

Americký magazín Rolling Stone zaradil jej nahrávku Blue (1971) na 30. miesto v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias. Speváčka získala celkovo osem cien Grammy, vrátane jednej za celoživotný prínos. Od roku 1997 je členkou Rock'n'rollovej siene slávy. Okrem hudby sa venuje aj maľovaniu.

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #kamarátka #rozhodnutie #Joni Mitchell

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....