Sexsymbol Enrique Iglesias oslavuje 40! Takto s ním šiel čas

Z nadaného madridského chlapca vyrástol úspešný interpret.

08.05.2015 12:00
debata

Rodák z Madridu prišiel na svet 8. mája 1975. Hudobné gény zdedil po otcovi, známom španielskom spevákovi Juliovi Iglesiasovi. Jeho mamou je niekdajšia modelka a novinárka, Isabel Preysler. Ich manželstvo trvalo od roku 1971 do roku 1979, kedy bolo anulované. Pochádzajú z neho tri deti.

Ako 8-ročný sa Enrique spolu s matkou presťahoval do USA, už o päť rokov neskôr začal písať prvé piesne. V Miami začal študovať obchod na tamojšej univerzite, ale o rok štúdium „zavesil na klinec“ a naplno sa pustil do hudobnej kariéry. Tento krok sa napokon ukázal ako správny.

Malý Enrique so svojimi rodičmi - španielskym... Foto: Profimedia
Enrique Iglesias Malý Enrique so svojimi rodičmi - španielskym spevákom Juliom Iglesiasom a mamou, novinárkou Isabel Preyslerovou.

Prvý album vydal v roku 1995 a pomenoval ho jednoducho, Enrique Iglesias. Jeho prvotina sa ukázala byť veľmi úspešná a vyniesla mu cenu Grammy v kategórii „Najlepší latino umelec“. Iglesias má na svojom konte 10 albumov, z ktorých sa predalo vo svete 137 miliónov.

Malý Enrique so svojimi rodičmi - španielskym...
Rok 2005: Enrique Iglesias a Maradonna počas...
+8Rok 2007: Enrique Iglesias a Anna Kournikova...

Slávny spevák sa objavil aj na televíznej obrazovke. Hosťoval v populárnych seriáloch „Ako som spoznal vašu matku“, či „Dva a pol chlapa“. Zahral si epizódnu rolu vo filme Vtedy v Mexiku (2003), kde hviezdili Salma Hayek a Antonio Banderas.

V roku 2001 spoznal tenistku Annu Kurnikovovú pri natáčaní videa k jeho piesni Escape. „Pre mňa to bola tá najúžasnejšia žena na svete, hneď sme to pochopili. Jednoducho to tak malo byť,“ povedal Španiel v jednom z rozhovorov.

Rok 2008:  Enrique Iglesias na odovzdávaní... Foto: SITA/AP, Lynne Sladky
Rok 2008: Enrique Iglesias Rok 2008: Enrique Iglesias na odovzdávaní Latin Music Awards v Miami.

Hoci o prominentnom vzťahu média často špekulujú a niekoľkokrát sa vraj ich láska už ocitla pred krachom, dvojica je stále spolu. Čo sa týka manželstva, to je pre dvojicu oficiálne „tabu“. V roku 2008 síce médiá priniesli správu o ich tajnej svadbe, ani jeden z dvojice však tieto správy nepotvrdil.

Navyše, Enrique Iglesias už raz verejne vyhlásil, že manželstvo vôbec nepovažuje za dôležité. „Nemyslím si, že manželstvo niečo zmení,“ vysvetlil a dodal: "Možno aj preto, že moji rodičia sa rozviedli, no nemyslím si, že niekto miluje viac len preto, že to má na papieri. V dnešnej dobe nie je ani hanba mať deti "za slobodna“. Dôležité je byť dobrým rodičom a basta.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #narodeniny #madrid #Enrique Iglesias

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...