Kristína sa mien ako Vetchý či Stašová nezľakla, filmovú rolu si vychutnala

Kristína Peláková sa predviedla v novej českej komédii Život je život. Čo hovorí na svoju prvú filmovú rolu?

21.05.2015 08:00
Kristína Foto:
Kristína v komédii Život je život ako policajtka Lucia.
debata

Speváčka Kristína Peláková má za sebou svoju prvú filmovú premiéru. Ako policajtka Lucia sa v českej komédii Život je život režiséra Milana Cieslara postavila pred kameru s hercami ako Ondřej Vetchý či Simona Stašová.

Nakrúcanie filmu máte za sebou. Ako sa cítite pred premiérou?

Beriem to ako svoj veľký deň, pre mňa ide o obrovskú udalosť. Je to predsa moja prvá filmová úloha. Veľmi dúfam, že film sa bude páčiť a ľudí pobaví.

Ako ste sa k úlohe policajtky Lucie dostali?

Oslovila ma produkcia s tým, že si ma vyžiadal na kasting režisér potom, ako ma videl vo videoklipe Rozchodový reggaeton s Miroslavom Donutilom. Nedostala som ani scenár, len mi povedali, že ide o postavu policajtky a aby som určite prišla.

A vy ste si nenechali šancu ujsť…

Až neskôr som sa dozvedela, že predo mnou už bolo na túto rolu šesť dievčat, ale režisér si z nich nevybral. Pre mňa išlo o príjemný kasting, navyše, úloha policajtky-začiatočníčky, ktorá sa zjavuje aj v akčných snoch hlavného hrdinu ako bondgirl či femme fatale, sa mi zapáčila.

Prišiel prvý deň nakrúcania. Išli ste medzi ostrieľaných hercov s malou dušičkou?

Išla som s malou dušičkou, ale zároveň som sa veľmi tešila. Noví ľudia, filmové prostredie, ktoré som nepoznala… Ale počiatočné obavy som prekonala najmä vďaka režisérovi, ktorý ma fantasticky viedol. On vedel, že som vyštudovala aj herectvo, ale skúsenosti som nemala. Veril mi. Vďaka jeho vedeniu som sa priamo na pľaci veľa naučila. Čo som si ako začiatočníčka mohla viac priať?

Boli ste jedinou Slovenkou na pľaci?

Áno, ale nebol s tým žiaden problém. Ja v Česku veľa vystupujem, ľudia ma poznajú. Keď ma zavolali na kasting a vybrali do filmu, nemala som sa prečo cítiť medzi českými hercami zle. A ani som nemala pocit, že by som tam nepatrila len preto, že som Slovenka.

Ako to bolo s češtinou?

Postava Lucie bola napísaná ako Češka so španielskymi koreňmi. Už na začiatku som režisérovi povedala, že by som si chcela slovenčinu zachovať. Napokon postavu Lucie napísali ako Slovenku so španielskymi koreňmi, takže bez problémov.

Kristína v komédii Život je život, pripravuje...
Kristína v komédii Život je život ako policajtka.
+5Kristína a Ondřej Vetchý v komédii Život je život.

Najviac scén ste mali po boku Ondřeja Vetchého, na pľaci ste sa stretli aj so Simonou Stašovou. To sú veľké herecké mená…

Ondřej Vetchý je silná osobnosť a navyše nesmierne charizmatický muž. Musím povedať, že ku mne bol veľmi empatický, mal so mnou trpezlivosť, poradil mi. S pani Stašovou som toľko nenakrúcala, ale vidieť ju pri práci bol pre mňa zážitok. Pôsobila ako absolútne nezlomná žena. Taká temperamentná! A keď sa zapla kamera, išla na 200 percent, neuveriteľná herečka.

Nakrútili ste niekoľko akčných scén. Pri ktorej ste sa najviac natrápili?

Určite to bola scéna na lodi, ktorú sme nakrúcali v Taliansku. Dva dni predtým sme točili do rána, do piatej, potom sme skočili do auta a cestovali desať hodín do Toskánska. Bola som nielen fyzicky, ale aj psychicky unavená. Navyše, išlo o rýchlu šermiarsku scénu, ktorú som točila vo vysokých podpätkoch, čo nebola maličkosť. Na všetko dohliadal Martin Hub, ktorý patrí k svetovým koordinátorom kaskadérov, na svojom konte má filmy ako Trója či Gladiátor. Aj vďaka nemu som počas akčných scén prekonala svoje limity a scény sa podarili.

Pootvoril vám film dvere k ďalším ponukám?

Filmové ponuky sú, zatiaľ by som ich nechcela špecifikovať. Rada by som pokračovala v tom, čo som si vybudovala svojím spevom, piesňami a témami, o ktorých spievam.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Život je život #Kristína Peláková

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...