Simona Stašová si svoje herecké roly dôkladne vyberá

Česká herečka Simona Stašová si vždy poriadne zváži, do akej spolupráce sa pustí.

28.05.2015 08:30
Simona Stašová Foto: ,
Herečka Simona Stašová (v popredí) na tlačovej konferencii k filmu Život je život.
debata

„Ja som už dnes taký človek, že si hrozne vyberám, s akou partiou do toho pôjdem, pretože predsa len ide o kus života,“ povedala v rozhovore. Keď však herečku oslovil režisér Milan Cieslar, či by nechcela účinkovať vo filme Život je život (2015), neváhala ani sekundu.

„Milan prišiel s nápadom, že by mohlo byť úplne rovnaké obsadenie, ale v úplne inom filme. Rozhodol sa prevrátiť aj charaktery a vlastne je to úplne o niečom inom ako jeho predošlý film Láska je láska. Povedala som si, že je to velikánska výzva, či vôbec sme schopní zas v úplne inom príbehu v rovnakej partii urobiť pre ľudí zážitok,“ poznamenala Stašová, ktorej sa so zárukou kvality spája nielen meno českého režiséra, v neposlednom rade oceňuje totiž i herecké a ľudské kvality svojho filmového partnera Ondřeja Vetchého. „Ondra Vetchý je chlapec, ktorý je z oka do oka a z duše do duše. Tam nemáte inú šancu, než reagovať. On je skutočne vynikajúci,“ dodala dcéra českej herečky Jiřiny Bohdalovej.

Šesťdesiatročnej rodáčke z Prahy sa nakrúcanie podľa vlastných slov veľmi páčilo. „Bolo to o niečom úplne, ale úplne inom, a to sa mi strašne páčilo. Je to omnoho bláznivejšia komédia, ale má aj svoju hlbokú stránku,“ prezradila.

"Povedala by som, že každá komédia vychádza z tragédie. To je základ a Milan Cieslar to vie, pretože on veľmi často robil drámy a tým pádom dokáže krásne viesť hercov k tomu, aby mali vnútri to mäsko a na povrchu to bolo ľahučké. Ten scenár bol už na prvý pohľad taký kúzelný, že som si hovorila ‚Toto si nemôžem nechať ujsť‘,“ uviedla Stašová.

Tragikomédie má sympatická herečka podľa vlastných slov zo všetkých filmových žánrov najradšej. "Ja mám rada tragikomédie. Mám rada to, čo je životu najbližšie a v živote sa nesmejete stále. Tie tragikomédie sú kúzelné, je tam trochu dojatia, aj zakopnete a zase sa človek rozosmeje a zrazu sa tam niekde trebárs aj spozná,“ poznamenala na záver.

debata chyba
Viac na túto tému: #výber #rola #Simona Stašová #Život je život #Ondřej Vetchý

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...