Bývalý olympionik a slávny otec sa stal ženou. Pózuje pre Vanity Fair

Správy o tom, že otčim slávnej Kim Kardashianovej, bývalý americký olympionik v desaťboji Bruce Jenner, plánuje zmenu pohlavia, prekvapili svet pred pár mesiacmi. Dnes je z Bruca Caitlyn. Na titulnej strane Vanity Fair.

02.06.2015 07:08
debata (17)
Na titulnej strane magazínu Vanity Fair... Foto: SITA/AP, Annie Leibovitz
Bruce Jenner - Caitlyn Jenner Na titulnej strane magazínu Vanity Fair "debutovala" ako transgender žena Caitlyn Jennerová, pôvodne americký olympionik Bruce Jenner, ktorý je otcom a otčimom slávnych dievčat z klanu Kardashianovcov.

Slávny americký magazín získal exkluzívne práva na prvé fotografie 65-ročného športovca, ktorý prešiel hormonálnou terapiou a podstúpil operáciu poprsia. Dnes má dlhé vlasy a celkom novú podobu, ktorú zachytila renomovaná fotografka Annie Leibovitz. Na titulnej strane magazínu zvečnila Caitlyn v priliehavom korzetovom body, ktoré zdôrazňuje poprsie aj tenký driek. Dlhé pramene vlasov a líčenie ešte znásobujú ženský vzhľad. Nápis hovorí viac ako jasne: „Volajte ma Caitlyn.“

Po tom, čo Jenner oznámil, že plánuje zmenu pohlavia a že sa vždy cítil byť ženou, objavili sa kritické hlasy, že ide o ďalšie získavanie pozornosti členov slávneho televízneho klanu, ktorý svoj život trávi pred kamerami. Exmanžel Kris Jennerovej a otec aj otčim jej piatich slávnych dcér však hovorí o tom, že musel nasledovať pravdu svojho života. „Ak by som ležal na smrteľnej posteli, uchovával stále toto tajomstvo a nič s ním neurobil, musel by som si tam povedať: Práve si premárnil celý svoj život,“ uviedla Caitlyn Jenner v rozhovore pre Vanity Fair.

Bývalý olympionik Bruce Jenner na archívnej... Foto: SITA/AP, Mark Von Holden
Bruce Jenner Bývalý olympionik Bruce Jenner na archívnej snímke z roku 2011.

Po zverejnení prvých záberov sa zároveň ako žena Caitlyn prihlásila na Twitter. „Som nesmierne šťastná, že po dlhom boji konečne žijem svoje pravé ja,“ odkázala svojim fanúšikom. Na sociálnych sieťach postupne vyjadrili podporu Caitlyn aj jej adoptívne či biologické dcéry. Pridal sa k nim dokonca aj americký prezident Barrack Obama, ktorý vyjadril obdiv nad tým, že sa Jenner podelila o svoj životný príbeh a otvorila tak ešte viac diskusiu o živote transgender osôb

Jej matka, 88-ročná Esther Jenner však uviedla, že asi vždy bude používať meno Bruce. „Je nádherná, ale stále jej budem hovoriť Bruce. Je to meno, ktoré sme jej dali aj s mojím manželom a jej otcom. Bude ťažké zvyknúť si na niečo nové,“ doplnila.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Vanity Fair #meno #pohlavie #zmena #Bruce Jenner #podoba #Caitlyn Jenner

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....