Sam Smith môže po operácii hlasiviek opäť rozprávať

Anglickému spevákovi Samovi Smithovi, ktorý v polovici mája podstúpil operáciu hlasiviek, zrušili lekári zákaz rozprávať.

04.06.2015 17:47
Sam Smith Foto: ,
Spevák Sam Smith.
debata

Dvadsaťtriročný rodák z Londýna to oznámil prostredníctvom služby Instagram, kde zverejnil obrázok Ariel z animovaného filmu Malá morská víla (1989). Tá darovala svoj hlas zlej čarodejnici, ktorá jej za to pričarovala nohy. „Môžem opäť hovoriť,“ napísal interpret, ktorý sa musel odmlčať zhruba na tri týždne. Spievať však bude môcť až po ďalších troch až piatich týždňoch.

Smith musel pre problémy s hlasivkami zrušiť niekoľko koncertov. Operovali ho v Massachusetts General Hospital. „Sam Smith podstúpil pod dohľadom doktora Stevena Zeitelsa mikrochirurgický zákrok na hlasivkách. Jeho cieľom bolo zastaviť opakované krvácanie, ktoré spôsobujú nestabilné cievy v hlasivkách. Tie môžu prasknúť a znemožniť akýkoľvek hlasový výkon,“ vyjadrili sa po operácii zástupcovia spomínanej nemocnice, pričom uviedli, že Zeitels, ktorý je riaditeľom Hlasového centra v Massachusetts General Hospital, má s podobnými operáciami bohaté skúsenosti.

Rovnaký zákrok uňho absolvovali napríklad frontman kapely Aerosmith Steven Tyler, americký soulový spevák, skladateľ a klavirista Lionel Richie či britská speváčka Adele, ktorí sa po operácii úplne zotavili. Zeitels očakáva, že rovnako to dopadne aj so Smithom.

Spevák prostredníctvom Instagramu zverejnil aj spoločnú fotografiu so spomínaným lekárom. „Som hotový. Ďakujem vám doktor Zeitels za všetko. Naozaj ste ma počas ostatných mesiacov zachránili. Úžasný človek. Naozaj naozaj naozaj neviete, čo máte, kým o to neprídete. Počas uplynulého mesiaca som sa opäť zamiloval do hudby a cítim sa byť viac ako kedykoľvek predtým požehnaný tým, že môžem spievať a robiť každý deň to, čo milujem,“ odkázal Smith chirurgovi a verejnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #zákaz #operácia #hlasivky #reč #Sam Smith

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...