Ian McKellen: Priznať sa, že som gay, bol krok k lepšiemu životu

Anglický herec Ian McKellen prezradil, že zverejnenie jeho sexuálnej orientácie v roku 1988 z neho urobilo lepšieho človeka a zároveň lepšieho herca.

06.06.2015 09:40
Britský herec Ian McKellen. Foto: ,
Britský herec Ian McKellen.
debata

Sedemdesiatšes­ťročný predstaviteľ čarodejníka Gandalfa z filmových trilógií Pán prsteňov (2001, 2002 a 2003) a Hobit (2012, 2013 a 2014) však zároveň vyhlásil, že ľutuje, že sa k tomu nerozhodol skôr.

„Ľutujem a vždy budem, že som nevidel významnosť coming outu skôr, pretože si myslím, že by som bol iným človekom a šťastnejším,“ uviedol pre Huffington Post McKellen, ktorý sa aktívne zapája do aktivít za zrovnoprávnenie vzťahov rovnakého pohlavia.

„Keď som o tom povedal svojej nevlastnej matke, sestre, tete a svojmu synovcovi, nikoho to netrápilo,“ priblížil herec, ktorý rovnaký postoj zažil aj v zamestnaní. „Nikoho v divadle neznepokojovala vaša sexualita. Zaujímalo ich, či robíte dobre svoju prácu,“ doplnil McKellen.

Ako tiež rodák z mesta Burnley v Lancashire prezradil, dovtedy používal herectvo ako pretvárku, ktorá mu dovolila vyjadriť emócie a pritiahnuť pozornosť. Po coming oute to však bolo inak. „Herectvo už nebolo o pretvárke ale o hovorení pravdy. Moje emócie boli slobodnejšie. Dokázal som lepšie hrať v zmysle robiť lepšie svoju prácu. Každý je lepší, keď je úprimný,“ vyhlásil tiež McKellen, ktorý však upozornil, že pre coming out sa musí každý rozhodnúť pre seba, nie pre dobro spoločnosti. „Zvyšok bude nasledovať,“ povedal herec.

debata chyba
Viac na túto tému: #homosexualita #priznanie #Ian McKellen #lepší život

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...