Robo Grigorov už roky praktizuje budhizmus

Slovenský hudobník a spevák Robo Grigorov už roky uznáva a aktívne praktizuje budhizmus.

07.06.2015 08:00
Robo Grigorov a Lucia Siposová Foto:
Spevák Robo Grigorov a herečka a spisovateľka Lucia Siposová.
debata

„Za posledných 20 rokov je budhistická literatúra jediné, čo som čítal,“ povedal v rozhovore. V krajinách ako Tibet či Nepál však známy interpret zatiaľ nebol a ani ho to vraj neláka. „Čo by som tam robil? Vôbec ma neláka tam ísť. Budhizmus nemá nič spoločné s Tibetom. Tá krajina nemá nič spoločné s filozofiou. To, že pôjdete do Vatikánu, ešte neznamená, že pochopíte Krista. To je to isté, ako keby som si povedal, že keď pôjdem do Kórey, tak pochopím, ako sa vyrábajú televízory,“ pousmial sa Grigorov.

Odkedy známy hudobník praktizuje budhizmus, začal si podľa vlastných slov všímať, že si ľudia v kresťanských krajinách často zamieňajú Krista s Budhom. „U nás sa deje jedna taká vec, že si ľudia často zamieňajú kresťanstvo a budhizmus a namiesto Krista uznávajú Budhu, pričom budhizmus je niečo úplne iné. Budhizmus je veľmi racionálna, jednoduchá vec – Štyri ušľachtilé pravdy, osemdielna cesta, meditácie a to je celé,“ poznamenal 50-ročný rodák z Bratislavy.

„Áno, Budha je človek, ktorý nám tú filozofiu dal, čiže máme k nemu za to úctu, ale nie je to o tom, že si problémy riešime modlením sa k nemu, to je nezmysel. Prosiť jabloň o to, aby mi dala jablko? Však si ho zoberiem sám,“ podotkol spevák. "Každý človek musí jednať individuálne za seba, či to je laik alebo mních, musí si svoju karmu riešiť sám,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #viera #Vyznanie #Robo Grigorov #budhizmus

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...