Krásna Němcová má úsmev na perách. Ale čo škandál s Clintonom?

Aj česká topmodelka Petra Němcová sa pred pár dňami usmievala od ucha k uchu na slávnostnom vyhlásení amerických módnych cien. Čelila pritom škandálu, o ktorom napísalo niekoľko amerických denníkov.

06.06.2015 17:20
debata
Česká modelka Petra Němcová. Foto: Reuters, LUCAS JACKSON
Petra Němcová Česká modelka Petra Němcová.

V jeho hlavnom centre však nie je česká rodáčka, ale bývalý americký prezident Bill Clinton. Němcovej pomohol hostiť jeden z charitatívnych večerov jej nadácie Happy Hearts Fund, ktorú založila na pomoc deťom v krajinách postihnutých živelnými pohromami.

Herečka Amanda Seyfried v kreácii Rodarte.
Herečka Nina Dobrev prišla v kreácii Lela Rose.
+33Modelka Coco Rocha.

Ako však informoval denník New York Times pred viac ako týždňom, organizácia Petry Němcovej mala údajne bývalej hlave štátu zaplatiť tučný honorár za to, že kývne na účasť hosťovania v ich tradičnom benefičnom evente. V novinách sa odvolali na vyjadrenia bývalej výkonnej riaditeľky nadácie – Sue Veres Royalovej.

Samozrejme, Clintonova účasť na podobných podujatiach je vysoko cenená, prináša mediálnu pozornosť aj štedré dary sponzorov a rozličných filantropov. Očakáva sa však, že sám Clinton je filantrop a podobné akcie absolvuje práve vďaka svojmu zmýšľaniu. Podozrenia, že od Happy Hearts Fund prijal mastný honorár, konkrétne 500-tisíc dolárov, sú teda pomerne nepríjemné.

Němcová sa však k podobným špekuláciam odmietla vyjadriť a oficiálne dementovanie situácie prišlo zo strany nadácie Billa Clintona. V USA sa však momentálne Clintonovci opäť vracajú do centra záujmu – najmä preto, že manželka bývalého prezidenta ohlásila sama kandidáturu na post hlavy štátu. Koľko škandálov, či už overených alebo vyfabulovaných, to ešte so sebou prinesie? Asi sa môžeme tešiť…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #škandál #honorár #Petra Němcová #Bill Clinton #Happy Hearts Fund

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...