Kráľovská svadba! Švédsky princ Carl Philip sa oženil s modelkou

Švédsky princ Carl Philip sa v sobotu v Štokholme oženil s bývalou švédskou modelkou a účastníčkou niekoľkých reality šou, Sofiou Hellqvist.

13.06.2015 18:14
Carl Philip Foto: ,
Švédsky princ Carl Philip sa v sobotu o 16.30 v Štokholme oženil s bývalou švédskou modelkou Sofiou Hellqvist.
debata (2)

Svadby jediného syna kráľa Carla XVI. Gustafa sa zúčastnilo 550 hostí vrátane príslušníkov kráľovských rodín z Belgicka, Holandska, Japonska a ďalších krajín.

Potom, čo si tridsaťšesťročný Carl Philip a o šesť rokov mladšia Hellqvist v zámockej kaplnke povedali „áno“, sa novomanželský pár vydal na jazdu kočom centrom švédskej metropoly. Pozdĺž trasy sa zhromaždili stovky obyvateľov s malými štátnymi žltomodrými vlajočkami. Večer je plánovaná svadobná oslava a slávnostné výstrely z diel.

Švédsky princ Carl Philip si zobral za manželku... Foto: Reuters, TT NEWS AGENCY
Carl Philip, Sofia Hellqvist Švédsky princ Carl Philip si zobral za manželku Sofia Hellqvist, áno si povedali v Štokholme.

Podľa švédskeho bulvárneho denníka Aftonbladet princ so snúbenicou v piatok večer usporiadali predsvadobnú večeru vo výstavných priestoroch niekdajšieho podzemného bunkra. Večierku na ostrove Skeppsholmen sa zúčastnilo asi 270 hostí.

Švédsky princ Carl Philip si zobral za manželku...
Švédsky princ Carl Philip a Sofia Hellqvist...
+10Švédsky princ Carl Philip sa v sobotu o 16.30...

Vzťah princa, ktorý je tretím v poradí na nástupníctvo na švédsky trón, s Hellqvist, vyvolal pred piatimi rokmi, keď vyšiel najavo, značnú kontroverziu. Bývalá modelka sa totiž preslávila aj fotografiami, kedy sa predvádzala „hore bez“ pre pánsky časopis. Takisto sa zúčastnila niekoľkých švédskych reality šou. Teraz sa stala princeznou.

Sofia Hellqvist na svadbe princeznej Madeleine...
Švédsky princ Carl Philip a jeho snúbenica v...
+13Sofia Hellqvist na svadbe princeznej Madeleine...

Carl Philip sa v línii na následníctvo nachádza na mieste až po svojej staršej sestre Victorii a jej dcére Estelle. Zaujímavosťou je, že do asi siedmich mesiacov svojho života bol korunným princom, lebo v tom čase Švédsko uprednostňovalo v nástupníctve muža. V roku 1980 ale v krajine začal platiť zákon, ktorý zrovnoprávnil mužských a ženských potomkov. Titul korunnej princeznej tak od tej doby patrí prvorodenej Victorii.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #modelka #Švédsko #Carl Philip #Sofia Hellqvist #kráľovská svadba

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....