Jiří Bartoška porazil rakovinu, vracia sa späť pred kamery

Český herec Jiří Bartoška začne v septembri nakrúcať komédiu s názvom Teorie tygra.

25.06.2015 08:39
Prezident filmového festivalu Karlovy Vary -... Foto:
Prezident filmového festivalu Karlovy Vary a herec - Jiří Bartoška.
debata

Pre portál iDnes to potvrdil samotný rodák z Děčína, ktorý nedávno prekonal rakovinu lymfatických uzlín. Spomínaný titul bude hercovým prvým filmovým projektom od minulého roka, keď mu vážne ochorenie diagnostikovali.

„Nakrúcať budem do polovice septembra. Už som si skúšal kostýmy,“ prezradil 68-ročný herec, ktorý tiež potvrdil, že je v súčasnosti v dobrom zdravotnom stave. „Posledné vyšetrenie bolo čisté,“ vyjadril sa.

Snímka Teorie tygra bude celovečerný filmový režijný debut Radka Bajgara. Titul tvorcovia označili ako „komédiu pre mužov, ktorí majú skúsenosť s manželstvom, a pre ženy, ktoré majú skúsenosť s mužmi“. Bartoška stvárni úspešného veterinára, ktorý sa pokúsi znovu rozhodovať o svojom živote, aj za cenu hroziacich rizík a strát. Neskorá revolta hrdinu, ktorá zahŕňa aj predstieranú chorobu a útek do ústavu, môže znamenať nádej aj pre jeho potomkov, ktorým v prevzatom rodinnom modeli rovnako hrozí premena „tigrov na králiky“.

Vo filme sa po boku Bartošku predstavia Táňa Vilhelmová, Jiří Havelka, Pavla Beretová, Jakub Kohák, Iva Janžurová, Arnošt Goldflam, Lucia Siposová, Milan Lasica či Klára Melíšková. Manželku hlavného hrdinu by mala zahrať Eliška Balzerová. Snímka má premiéru naplánovanú na marec 2016. Bartoška si ešte pred nakrúcaním musí splniť povinnosti, ktoré mu vyplývajú z pozície Prezidenta Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch. Jeho 50. ročník sa uskutoční 3. do 11. júla.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #rakovina #návrat #Jiří Bartoška #Teorie tygra

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...