Lži pre peniaze? Slávna exmodelka vraj obvinila komika, aby zarobila

Americký herec Bill Cosby požiadal o zamietnutie žaloby za urážku na cti, ktorú na neho v máji podala modelka a podnikateľka Janice Dickinson.

29.06.2015 08:00
Janice Dickinson Foto: ,
Bývalá topmodelka Janice Dickinson na archívnom zábere.
debata

Šesťdesiatročná rodáčka z New Yorku vlani povedala, že ju Cosby v roku 1982 nadrogoval a znásilnil. Sedemdesiatse­demročný komik jej tvrdenia odmietol a označil ju za klamárku, čím podľa slov Dickinson poškodil jej dobré meno.

Modelka chce proces s porotou a od predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 – 1992) žiada bližšie nešpecifikované odškodné.

Právni zástupcovia rodáka z Philadelphie teraz uviedli, že Dickinson je klamárka, ktorá má problémy s návykovými látkami. Povedali tiež, že v autobiografii No Lifeguard on Duty: The Accidental Life of the World's First Supermodel (2002) prezradila, že po tom, ako sa s hercom v roku 1982 navečerala, s ňou Cosby odmietol stráviť noc. Teraz však celý príbeh zmenila z finančných dôvodov.

Bill Cosby v súčasnosti čelí viac než 40 obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom okrem Dickinson ho zažalovali aj štyri ďalšie údajné obete. Ako prvá tak spravila Judy Huth, ktorú vraj herec obťažoval v roku 1974, keď mala 15 rokov. Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade neobvinila, pretože prípad sa stal príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok.

Huth však aj tak naňho podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Žena taktiež chce, aby o hercovej vine či nevine rozhodla porota a požaduje bližšie nešpecifikované odškodné. Zvyšné tri ženy podali žalobu za urážku na cti, pretože ich Cosby prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky. Herec už požiadal o zamietnutie tejto žaloby.

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #urážka na cti #Bill Cosby #Janice Dickinson

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...