Kto sa nevie obliecť, nech sedí doma! Hamiltona nepustili na Wimbledon

O tom, že dodržiavanie tradícií platí vo Wimbledone bez výnimky a pre každého, sa pred nedeľňajším finále mužskej dvojhry presvedčil aj majster sveta formuly 1 Lewis Hamilton.

13.07.2015 11:40
debata (6)

Wimbledon.

Fotka uverejnená používateľom Lewis Hamilton (@lewishamilton),

Britský pretekár mal na vyvrcholenie slávneho tenisového turnaja pozvánku do kráľovskej lóže, nedostavil sa ale v predpísanom odeve a usporiadatelia ho preto do hľadiska nevpustili.

Pre divákov v kráľovskej lóži platí v All England Clube nekompromisný dress code, ktorý vyžaduje od mužov sako, kravatu a spoločenskú obuv. Tridsaťročný jazdec Mercedesu ale na finále prišiel v košeli s kvetinovým vzorom a v klobúku.

„Lewis bol veľmi sklamaný, že kvôli nešťastnému nedorozumeniu ohľadom predpísaného odevu zmeškal finále mužov,“ uviedol Hamiltonov hovorca v oficiálnom vyhlásení. Britská hviezda formuly 1 sa pritom na zápas ohromne tešila a pozvánkou do kráľovskej lóže sa vopred pochválila na sociálnych sieťach, na Instagrame potom jazdec zverejnil aj svoju fotografiu v neprijateľnom o­deve.

Britský herec Benedict Cumberbatch si prišiel...
Zľava: Herec Bradley Cooper, finančník Francois...
+3Bývalý futbalový hráč David Beckham tento rok...

Hovorca Wimbledonu nechcel Hamiltonov prípad príliš rozoberať. „Ak (Hamilton) nebol adekvátne oblečený, môžete si sami vyvodiť, že nebol vpustený dovnútra, ale my našich hostí nikdy nekomentujeme,“ povedal. „Ak prišiel bez saka, kravaty alebo (spoločenských) topánok, mal by dve možnosti – odísť alebo si tie veci zohnať,“ dodal.

Ďalšie pozvané hviezdy zo sveta športu alebo filmu s dodržaním odevného predpisu problémy nemali. V kráľovskej lóži tak mohli štvorsetové víťazstvo obhajcu titulu Novaka Djokoviča nad Rogerom Federerom sledovať okrem iného David Beckham, Thierry Henry, Bradley Cooper, Benedict Cumberbatch, Hugh Grant či Kate Winsletová. Galériu si pozrite vyššie.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #wimbledon #etiketa #pozvánka #porušenie #dress-code

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...