Vinný z obťažovania! Adam Deacon si zavaril

Herec dlhý čas znepríjemňoval život niekdajšiemu kamarátovi, hercovi, scenáristovi a režisérovi Noelovi Clarkovi.

21.07.2015 13:00
Adam Deacon Foto: ,
Režisér a herec Adam Deacon.
debata

Anglického herca, rappera a režiséra Adama Deacona uznali vinným z obťažovania niekdajšieho kamaráta, herca, scenáristu a režiséra Noela Clarka. Rozhodol tak trestný súd na západe Londýna. Deacon znepríjemňoval Clarkovi život najmä prostredníctvom internetu. Fyzického násilia sa však nedopustil. Predstaviteľ Mickeyho Smitha zo seriálu Pán času (2005) dostal od Deacona stovky správ, ktorých cieľom bolo podľa sudcu Shenagha Baynea zastrašiť ich adresáta.

Tridsaťdeväťročný Clarke na súde uviedol, že sa s Deaconom poznajú od roku 2003. Boli dobrými priateľmi a vďaka Clarkovi získal údajne 32-ročný Deacon množstvo hereckých úloh. „Rozišli sme sa v roku 2011, pretože filmy, ktoré som robil – Kidulthood a Adulthood, boli veľmi obľúbené a v roku 2010 ma pán Deacon požiadal, či by mohol tieto filmy sparodovať,“ vysvetlil Clarke, ktorý vraj rodákovi z Londýna s projektom spočiatku pomáhal, neskôr však Deacon uzavrel kontrakt, ktorým Clarka i jeho tím odstavil. „Aj naďalej som ho podporoval, pričom sme sa dohodli, že film nenazve Anuvahood,“ doplnil režisér, ktorého sklamalo, že Deacon napokon dohodu nedodržal. Každý z nich sa potom vybral svojou vlastnou cestou.

Deacon však následne začal útočiť na Clarka prostredníctvom internetu. Na Instagrame napríklad uviedol, že Clarke náročky sabotoval jeho kariéru, ten to však odmietol. Clarke sa podľa vlastných slov snažil na takéto tvrdenia nereagovať a ignorovať ich. Veľmi tým však trpela najmä jeho žena a zvyšok rodiny. Deacon sa totiž o ňom vyjadroval ako o násilníkovi a vyzýval ľudí, aby mu ubližovali. Okrem toho zverejňoval fotografie Clarkových detí, ku ktorým pridával emotikon zbrane. „Podľa mňa to je vyhrážanie sa smrťou,“ zhodnotil Clarke. To, aký trest čaká Deacona, by malo byť známe 20. augusta. Pred súd by sa mal neskôr postaviť aj preto, že v januári bezdôvodne ohrozoval ľudí nožom.

Noel Anthony Clarke napísal scenáre spomínaných snímok Kidulthood (2006) a Adulthood (2008), v ktorých Deacon stvárnil Jaya. Clarke si taktiež zahral v oboch spomínaných filmoch, pričom druhý menovaný navyše aj režíroval. Je držiteľom ceny Laurencea Oliviera pre najsľubnejšieho herca z roku 2003 a ceny pre vychádzajúcu hviezdu BAFTA Rising Star Award z roku 2009. Adama Stevena Deacona môžu diváci a diváčky poznať aj zo snímok ako Bonded by Blood (2010), Payback Season (2012), Outside Bet (2012) či Montana (2014). Dosiaľ vydal single Keep Moving, Hype Hype Ting, Do It, People's Champion, Flying High a Solder.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #vina #Adam Deacon

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...