Downey Jr. zarobil za rok 80 miliónov! Tučné platy má aj Chan a Indovia

Tretí rok za sebou je najlepšie plateným hercom planéty. Päťdesiatnik Robert Downey Jr. si tento status opäť vyslúžil najmä vďaka úspešným projektom z produkcie Marvel Studios.

05.08.2015 10:07
Robert Downey Jr. Foto: ,
Herec Robert Downey Jr. podpisuje plagáty a notesy na premiére v Londýne.
debata (1)

Azda najznámejšia postava obľúbeného herca, komiksový hrdina Iron Man, sa doposiaľ objavil v pätici filmov – naposledy to bola snímka Avengers: Vek Ultrona. Aj vďaka nej podľa magazínu Forbes, ktorý rebríček najlepšie platených hercov každoročne zverejňuje, zarobil Američan okolo 80 miliónov dolárov. Samozrejme, zárobky tvoria aj jeho ďalšie filmové aktivity – Forbes k nim zarátal už aj honorár za účinkovanie v pripravovanej snímke Kapitán Amerika: Občianska vojna. Dôležité sú tiež percentá zo zisku, ktoré má Downey Jr. v zmluve už od prvého filmu s Iron Manom.

Na druhej priečke skončil za populárnym americkým hercom jeho čínsky kolega – nestarnúci Jackie Chan. Ten si podľa Forbesu pripísal za obdobie jedného roka na konto 50 miliónov dolárov. Okrem honorárov za filmy časť jeho ziskov vytvorila aj sieť kín, ktorú vlastní. Tretie miesto so zárobkom 47 miliónov dolárov obsadil herec Vin Diesel, ktorého mohli diváci len nedávno vidieť vo filme Rýchlo a zbesilo 7 – mimoriadne komerčne úspešnom aj vďaka tragickej udalosti – úmrtiu jedného z hrdinov série Paula Walkera, ktorý sa v snímke objavil posmrtne.

Prvú päťku uzatvára herec Bradley Cooper so zárobkom 41,5 milióna dolárov, len o polmilióna dolárov menej zarobil piaty Adam Sandler.

Prvýkrát v histórii sa magazín Forbes pozrel na rebríček najlepšie zarábajúcich hercov v celosvetovom meradle a aj preto je podoba prvej desiatky celkom prekvapivá. Dokazuje tiež, že nielen Amerika je povestná svojimi závratnými honorármi. Popri hollywoodskych hviezdach sa v TOP 10 umiestnili až traja indickí herci – teda predstavitelia takzvaného Bollywoodu. Siedmy Amitabh Bachchan zarobil za rok 33,5 milióna dolárov, nasledovaný Salmanom Khanom s rovnakou sumou a krajanom Akshayom Kumarom, ktorý zarobil o milión menej.

Rebríček najlepšie platených hercov na svete podľa magazínu Forbes:

  1. Robert Downey Jr. – 80 miliónov dolárov
  2. Jackie Chan – 50 miliónov dolárov
  3. Vin Diesel – 47 miliónov dolárov
  4. Bradley Cooper – 41,5 milióna dolárov
  5. Adam Sandler – 41 miliónov dolárov
  6. Tom Cruise – 40 miliónov dolárov
  7. Amitabh Bachchan- 33,5 milióna dolárov
  8. Salman Khan – 33,5 milióna dolárov
  9. Akshay Kumar – 32,5 milióna dolárov
  10. Mark Wahlberg – 32 miliónov dolárov

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #Forbes #zárobok #Jackie Chan #Bollywood #Robert Downey Jr.

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...