Damona na premiére Marťana zatienila manželka, môže za to jej vražedný výstrih

Pre Matta Damona bol film Marťan návratom do detstva.

13.09.2015 18:00
Matt Damon/ Foto: ,
Matt Damon a jeho manželka Luciana Barroso na premiére filmu Marťan v Toronte.
debata

Dobrodružné sci-fi film Marťan absolvovalo svetovú premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte. Na večernom gala premietaní v Roy Thompson Hall sa zúčastnili Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara, Michael Peňa, Chiwetel Ejiofor, Sean Bean a režisér Ridley Scott.

Matt Damon si vo filme zahral astronauta Marka Watneyho, účastníka misie na Mars. Keď posádku zastihla silná búrka, Watney zostal na planéte opustený. Napriek tomu, že v snímke účinkovalo viac ako päťdesiat hercov, Damon, ktorý je vo väčšine scén sám, na tlačovej konferencii zažartoval, že „väčšinu z nich stretol po prvý raz až teraz v Toronte.“

Matt Damon a jeho manželka Luciana Barroso na... Foto: SITA/AP, Frank Gunn
Canada Toronto Film Festival The Martian Matt Damon a jeho manželka Luciana Barroso na premiére filmu Marťan v Toronte.

Veľkú časť filmu nakrúcali pred zeleným plátnom, pričom okrem tradičných „neviditeľných“ lán, vďaka ktorým sa herci akoby vznášali vo vesmíre, použil režisér Ridley Scott aj omnoho jednoduchšiu techniku. „V niektorých detailných záberoch nedávalo zmysel použiť zložité káblovanie. Omnoho jednoduchšie bolo stáť na jednej nohe a simulovať pomalý pohyb zvyškom tela. Pripomínalo mi to situáciu, keď som sa ako dieťa hral v detskej izbe a predstieral som, že som vo vesmíre. Vyzeralo to nesmierne komicky, no vo výslednom zábere to vytvorilo ten pravý želaný efekt,” zaspomínal si Damon.

Na premiére v Toronte Damona sprevádzala jeho argentínska manželka Luciana Barroso, ktorá zvolila čierne šaty s priam vražedným výstrihom. Na červenom koberci tak priťahovala viac pohľadov než jej slávny manžel. S Damonom spoločne vychovávajú tri deti a ich manželstvo trvá od roku 2005.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toronto #Matt Damon #Marťan

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...