Ružová kraľovala Bratislave: Proti rakovine pochodovali celebrity

Známe tváre, ale aj tisícky žien či mužov, celých rodín alebo skupín priateľov sa zišli na siedmom ročníku charitatívneho pochodu proti rakovine prsníka.

19.09.2015 16:50
Celebritné tváre kampane pochodu proti rakovine... Foto: ,
Celebritné tváre kampane pochodu proti rakovine prsníka slávnostne odštartovali siedmy ročník podujatia.
debata (5)

Akcia, ktorá sa opäť konala v hlavnom meste, mala na poludnie plánovaný štart registrácie. Účastníci Avon pochodu sa však trúsili a zbierali už skôr, aby potom o druhej popoludní mohli vyraziť ulicami mesta. Mnohí pricestovali z rozličných kútov krajiny. „Poznáme už niektoré tváre a tento rok sme opäť stretli partiu, ktorá sem jazdí z Michaloviec. Vždy na pochod,“ prezradila na tlačovej konferencii moderátorka Hana Rapantová, jedna z tvárí kampane v boji za prevenciu proti rakovine prsníka. „Je to úžasné, že niekto je ochotný merať takú dlhú cestu, aby podporil myšlienku pomoci a spolupatričnosti k iným. Navyše niektoré z týchto žien sú samy onkologické pacientky. A ja si myslím, že tento pochod je aj istý druh lieku, istý druh terapie,“ komentovala Rapantová.

Účastníci 7. ročníka charitatívneho podujatia...
Účastníci 7. ročníka charitatívneho podujatia...
+3Moderátor Roman Juraško a jeho kolegyňa Lenka...

Jej kolegyňa Ada Straková vraj dokonca zlákala k pochodovaniu dvojicu Američanov z New Yorku. „Boli nadšení celou akciou a jej atmosférou. Takže nielen Michalovce, ale aj New York nás dnes podporil,“ zhodnotila s úsmevom. Bývalá tenistka Karina Habšudová-Cíleková minulý rok absolvovala ružový pochod mesiac pred pôrodom tretieho dieťaťa, tentoraz sa do pochodujúcej masy zaradila už s detským kočíkom. Myšlienku pomoci a prevencie vraj chce podporovať za každých okolností. „Možno aj vďaka nám bude mať viac diagnóz šťastných koncov. A s každým šťastným koncom má táto akcia zmysel,“ skonštatovala.

V päťtisícovom šíku do ružových a šedých tričiek oblečených účastníkov pochodu ani tento rok nechýbala modelka Daniela Peštová, speváčka Beáta Dubasová, moderátorka Alena Heribanová či moderátor Bruno Ciberej a herec Maroš Kramár. Z Londýna pricestovala aj speváčka Jana Kirschner. Deti nechala doma.

zväčšiť Herec Maroš Kramár (v strede) prišiel aj s... Foto: SITA, Marko Erd
Maroš Kramár Herec Maroš Kramár (v strede) prišiel aj s rodinou.

„Mrzí ma, že tu nie je moja dcéra Matilda, lebo ona miluje ružovú,“ zasmiala sa speváčka. „Bohužiaľ, jej otec na to nereflektuje a zväčša ju oblieka do hnedej,“ pokračovala. Kirschner vraj akciu stihla na poslednú chvíľu a na skupinu celebritných kolegov aj novinárov čakala v kaviarni vedľa veľkého pódia pri bratislavskej Eurovea.

„Stihla som to na poslednú chvíľu, ale teším sa, že som tu. A teším sa aj zo sumy, ktorú sa nám podarí vďaka predajú tričiek a podpore ľudí odovzdať,“ vyhlásila martinská rodáčka. Narážala tak na doposiaľ najvyššiu vyzbieranú sumu v histórii pochodov pod záštitou známej kozmetickej firmy.

Celkový výťažok bude z predaja tričiek (boli vstupenkou na pochod) a charitatívnych predmetov rozdelený medzi tri subjekty – až 61 162 eur si vďaka akcii pripíše na svoje konto Liga proti rakovine. Suma bude použitá na programy prevencie a pomoci pre pacientky bojujúce s rakovinou prsníka. Ďalšiu sumu 8000 eur získa OZ Zdravá žena a sumu 5000 eur dostane OZ Amazonky. Celkový výťažok tohtoročného pochodu bol rekordný – 75 162 eur.

V rámci sprievodných podujatí na bratislavskom pochode, samozrejme, nechýbali ani hudobní hostia. O zábavu sa postaral napríklad Sima Martausová band, Le Payaco, Katka Ščevlíková či Mirka Partlová.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #rakovina #charita #Jana Kirschner #rakovina prsníka #celebrity #Avon pochod #Hana Rapantová

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....