Silné video, jasný odkaz! Lady Gaga bojuje proti sexuálnemu násiliu

Americká speváčka a skladateľka Lady Gaga vo štvrtok prostredníctvom YouTube zverejnila videoklip ku skladbe Til It Happens To You.

20.09.2015 14:22
Lady Gaga Foto: ,
Lady Gaga na vyhlásení cien pre hudobných autorov v New Yorku.
debata

Video zobrazuje mladých ľudí, ktorí sa stali obeťami znásilnenia. Til It Happens To You je totiž sprievodnou piesňou dokumentárneho filmu The Hunting Ground (2015), ktorý sa venuje problematike sexuálneho násilia medzi mladými ľuďmi. V januári tohto roka snímku premietli na filmovom festivale Sundance.

Okrem Lady Gaga sa na písaní skladby podieľala Diane Warren. O réžiu hudobného videa sa postarala Catherine Hardwicke, známa vďaka filmom Trinástka (2003) či Súmrak (2008). Účinkuje v ňom napríklad herečka Nikki Reed, ktorá sa v minulosti predstavila v oboch spomínaných snímkach.

Video, ktoré je zároveň súčasťou verejnej kampane, zobrazuje násilie veľmi realisticky. Tvorcovia sa tým snažia získať pozornosť spoločnosti. „Verím, že táto kampaň vyšle jasnú správu o tom, že treba podporiť odvážne obete násilia a ukončiť túto epidémiu, ktorá sužuje internáty našich vysokých škôl,“ uviedla Hardwicke vo svojom vyhlásení.

Warren sa pri písaní textu inšpirovala skutočnými príbehmi ľudí, s ktorými sa osobne stretla. Obeťou sexuálneho napadnutia je údajne aj Lady Gaga, ktorá túto skutočnosť odhalila koncom minulého roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #videoklip #prevencia #domáce násilie #sexuálne násilie #Diane Warren

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...