Z Winsletovej bude slávna fotografka. Nový film priblíži jej osudy

Americká herečka Kate Winsletová si hrá titulnú úlohu v pripravovanom biografickom snímke o slávnej americkej modelke a fotografke Lee Miller, informoval magazín Hollywood Reporter.

15.10.2015 10:00
Kate Winslet Foto: ,
Herečka Kate Winslet na akcii Večer s Kate Winslet počas newyorského filmového festivalu. Pár dní po oslave 40. narodenín.
debata

Miller (1907–1977) sa v 20. rokoch najskôr živila v New Yorku ako modelka. V roku 1929 sa presťahovala do Paríža, kde sa stala žiačkou aj spolupracovníčkou surrealistického maliara a fotografa Mana Raya. V Paríži si potom otvorila svoje vlastné fotografické štúdio.

V roku 1932 sa vrátila do New Yorku, krátko žila s manželom v Egypte a počas druhej svetovej vojny sa preslávila ako vojnová fotografka. Dokumentovala napríklad oslobodenie Paríža alebo nacistických koncentračných táborov Buchenwald a Dachau. Známa je snímka z roku 1945, na ktorom leží vo vani Adolfa Hitlera v jeho mníchovskom byte. Fotografiu vydal jej kolega David Scherman.

Film bude natočený podľa knižnej predlohy, ktorú napísal syn Millerovej Antony Penrose. Producenti snímky získali exkluzívny prístup do archívu Millerovej, ktorý obsahuje všetky jej fotografie a denníky. Meno režiséra ani scenáristu zatiaľ nebolo oznámené.

Rok 1998: Herečka Kate Winslet s kolegom...
Rok 2001: Herečka Kate Winslet.
+9Rok 2004: Herečka Kate Winslet .
debata chyba
Viac na túto tému: #film #Kate Winslet #rola #biografia #Lee Miller

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...