Daniela Peštová: Kráska so srdcom

Je jednou z najslávnejších českých modeliek.

17.10.2015 07:00
Daniela Peštová Foto:
Modelka Daniela Peštová.
debata

Krásna tvár a dokonalé telo z nej v minulosti spravili hviezdu najznámejšieho plavkového magazínu na svete, Daniela Peštová však presvedčila, že krása nie je jej jedinou devízou.

Rodáčka z Teplíc odštartovala svoju kariéru po tom, čo ju objavila agentka známej modelingovej agentúry. Hoci pre štart si zvolila Paríž, po veľmi krátkom čase sa ukázalo, že to bude New York, v ktorom spraví táto plavovláska so zmyselným pohľadom a nádherne tvarovanými perami dieru do sveta. A to dokonca aj bez väčšej znalosti cudzieho jazyka. Bolo to vlastne celkom pochopiteľné – Peštovej krása pôsobila vždy viac komerčne a New York víta podobné typy s otvorenou náručou. Daniela sa objavila najprv v reklame Dior či kozmetického gigantu Revlon, ale postupne bol „obchodný potenciál“ jej vzhľadu naplno ocenený. Zaradila sa do úzkej elity krások, ktoré spolupracovali so značkou Victoria's Secret alebo sa ocitli na titulnej strane špeciálneho plavkového vydania magazínu Sports Illustrated – jedného z najsledovanejších vydaní roka. Peštovej sa to podarilo dokonca trikrát, dokopy deväťkrát pre plavkový špeciál pózovala!

Minulý rok však pre Pravda.sk priznala, že už by si na to netrúfla. „Modeling ako taký je mladý biznis, ktorý patrí mladým ľuďom a navyše plavkové vydanie je úplne iná kategória. To veľmi rada prenechám mladším,“ komentovala dáma, ktorá 14. októbra oslávi 45. narodeniny. Na jej tvári vidieť aj drobné vrásky, ale pôvab a najmä mladistvé vyžarovanie ich celkom zatienia. Aj vďaka nim ešte stále nemá núdzu o pracovné ponuky. Dodnes je napríklad tvárou známej kozmetickej značky.

Podľa Peštovej sa za tým skrýva tiež fakt, že ženy veria viac produktom, ktoré propagujú ženy blízke ich veku. „Ak vyzerá príťažlivo staršia manekýnka, začne vás zaujímať, ako to robí. Ako je možné, že je stále štíhla, ako sa stará o pleť, vlasy. Tam kdesi sa rodí dopyt po produktoch, ktoré predávajú štyridsiatničky. Podvedome chcete nasledovať ženu, ktorá zvládla vyzerať dobre aj popri materstve či s pribúdajúcimi rokmi,“ vyjadrila sa v rozhovore pre Pravdu Peštová pred troma rokmi. Hoci dlhodobo pôsobila a žila v New Yorku, neskôr sa presťahovala späť do Prahy. Dôvodom bola okrem iného kariéra jej životného partnera Paľa Haberu. So slovenským hudobníkom má dcéru Ellu a syna Henryho, z trojročného manželstva s Tommasom Butim pochádza už plnoletý syn Yannick.

Daniela Peštová pózovala na obálkach svetových módnych magazínov a vďaka prispôsobivosti získala prezývku chameleón.

Dve pôvabné ozdoby večera pricestovali z Prahy...
Z Prahy pricestovala modelka Daniela Peštová,...
+6Modelka Daniela Peštová a jej životný partner...

3 x Daniela Peštová

  • počas kariéry sa ocitla na titulných stranách magazínov ako GQ, Elle, Marie Claire či Sports Illustrated
  • vyskúšala si moderátorské schopnosti v televíznej šou Masterchef
  • angažuje sa vo viacerých charitatívnych programoch – je tvárou boja proti domácemu násiliu aj projektu prevencie rakoviny prsníka

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #modelka #Daniela Peštová

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...