Jay Z si môže vydýchnuť, vyhral súdny spor

Raper spoločne s producentom Timbalandom čelili žalobe zo strany synovca zosnulého egyptského skladateľa Baligha Hamdiho.

22.10.2015 15:00
Beyonce And Jay Z Foto: ,
Beyonce a JAY Z počas koncertu v Paríži.
debata

Americký rapper Jay Z a producent Timbaland vyhrali súdny spor ohľadom porušenia autorských práv, ktorého sa mali dopustiť použitím úryvku piesne Khosara Khosara zosnulého egyptského skladateľa Baligha Hamdiho v rapperovej skladbe Big Pimpin' z roku 1999. Dvojicu v roku 2007 zažaloval Hamdiho synovec Osama Ahmed Fahmy, ktorý tvrdí, že Jay Z a Timbaland použili úryvok zo spomínanej piesne bez povolenia.

Sudkyňa Christina A. Snyder však žalobu zamietla s tým, že Fahmy nemá právo dožadovať sa uznania porušenia autorských práv týkajúcich sa tvorby jeho strýka. Svoj verdikt odôvodnila výpoveďami odborníkov na egyptské právo. Samotný Jay Z vo svojej výpovedi uviedol, že získavanie autorských práv ku skladbám nie je jeho zodpovednosť. Timbaland zas vyhlásil, že pôvodne si myslel, že na pieseň Khosara Khosara sa autorské práva nevzťahujú, neskôr však zaplatil 100-tisíc dolárov spoločnosti EMI Music Arabia, aby potrebné práva získal. Fahmyho právnik po vynesení verdiktu oznámil, že jeho klient sa plánuje odvolať.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Jay Z #spor

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...