Emily Blunt: Rozprávať o sexizme v Hollywoode? Veci to len zhoršuje

Herečka Emily Blunt je považovaná za silnú a nezávislú ženu. Hoci v poslednom období sa v Hollywoode často otvára otázka nerovnosti medzi mužmi a ženami či sexizme v biznise, ona má jasný názor.

26.10.2015 00:00
debata
Herečka Emily Blunt v kreácii od Michaela Korsa... Foto: SITA/AP
Emily Blunt Herečka Emily Blunt v kreácii od Michaela Korsa na akcii Golden Heart Awards.

Vyjadrila ho nedávno v rozhovore pre BBC a prekvapila možno mnohých svojich fanúšikov. Myslí si totiž, že niekedy je lepšie o veciach toľko nerozprávať. „Samozrejme, že som zažila sexizmus v mojej práci,“ vyhlásila britská rodáčka. „Ale už sa to v poslednom čase vôbec nedeje. Niekedy mám pocit, ako by sme celý problém zhoršovali práve tým, že o ňom stále hovoríme,“ vyjadrila sa Blunt.

„Myslím si, že neustálym rozprávaním o tom sa vytvára stále väčšia nálepka odlišnosti medzi pohlaviami. Mali by sme urobiť niečo konkrétne a nie len o tom stále hovoriť,“ doplnila herečka, ktorá žiari momentálne vo filme Sicario.

Keď ho pred pár mesiacmi uvádzala na filmovom festivale, priznala, že jej rolu vo filme žiadali zástupcovia hollywoodskych štúdií prepísať do podoby mužského hrdinu. Ako potvrdil režisér projektu, peniaze na film sa hľadali dlhý čas práve preto, že zainteresovaní tvorcovia nástojčili na tom, aby hlavnou postavou bola žena – tak, ako to bolo v pôvodnom scenári.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #film #žena #pohlavie #Emily Blunt #nerovnosť

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...