Už je to jasné! Vera Wisterová bude moderovať Ples v opere

Moderátorkou 16. ročníka dobročinného Plesu v opere bude Vera Wisterová.

11.11.2015 15:20
Vera Wisterová Foto:
Vera Wisterová so staršou ratolesťou - synom Harlowom.
debata

Spoločenské podujatie, ktoré sa každý rok koná začiatkom januára v historickej budove SND, bude aj tentoraz zbierať finančné prostriedky na pomoc deťom. Výťažok zo 16. Plesu v opere poputuje na vytvorenie Centra včasnej intervencie v Banskej Bystrici, ktoré bude štvrtým strediskom svojho druhu na Slovensku.

„Myslím si, že je veľmi dôležité, aby na Slovensku bol fungujúci systém pomoci pre zdravotne znevýhodnené deti a ich rodiny. Bez odbornej pomoci sa rodičia nezaobídu,“ povedala moderátorka, ktorá je matkou dvoch chlapcov. Jej prvorodený syn sa narodil predčasne a hrozili mu zdravotné riziká. „Vážim si všetkých lekárov, ktorí pomáhajú rodičom, ako som ja, zvládnuť ťažké situácie pri predčasnom narodení dieťaťa. Harlow je dnes zdravý chlapec hlavne vďaka nim. Ich práca je náročná, obdivuhodná a zachraňuje životy,“ dodala.

„Veľmi pozitívne vnímame fakt, že problematika zriaďovania Centier včasnej intervencie na Slovensku sa dostáva čoraz silnejšie do pozornosti médií a verejnosti. Ceníme si, že podporu tejto téme otvorene vyjadruje aj moderátorka Plesu v opere,“ uviedla riaditeľka podujatia Andrea Cocherová.

Ročne sa na Slovensku narodí predčasne takmer päťtisíc detí. I keď lekári v súčasnosti dokážu zachrániť život novorodencom s pôrodnou hmotnosťou len 500 gramov, mnohé z nich prežijú so závažnými vývinovými poruchami. Špecializovanú odbornú pomoc potrebuje ročne viac ako dvetisíc detí, ktoré sa narodia s poškodením orgánov alebo iným zdravotným znevýhodnením. Pomôcť môžu práve Centrá včasnej intervencie, ktoré bezplatne ponúkajú odborné služby zdravotne znevýhodneným deťom a ich rodinám.

„Okrem nemocničnej a čiastočne ambulantnej starostlivosti v rezorte školstva sa žiadna inštitúcia či zariadenie na Slovensku nevenuje cieľovej skupine znevýhodnených detí od narodenia do troch rokov, čo je dominantná skupina detí, pre ktoré je služba včasnej intervencie poskytovaná,“ objasnil výkonný riaditeľ nadácie SOCIA Vladislav Matej. „Zriadenie Centra včasnej intervencie stojí 30-tisíc eur, ročná prevádzka približne stotisíc,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #záchrana #charita #Ples v opere #moderátorka #Vera Wisterová

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...