Sexi hrdinka Celebrity s.r.o. Horváthová: Mala problém s jazykom

Slovenská herečka Monika Horváthová mala pri nakrúcaní snímky Celebrity s.r.o. problém skĺbiť češtinu so slovenčinou.

17.11.2015 08:00
Herečka Monika Horváthová. Foto:
Herečka Monika Horváthová.
debata

"Tá dvojaká reč bola pre mňa trochu problém. Od začiatku vo filme priznávame, že som Slovenka žijúca v Čechách, tým pádom mi tam sem-tam vystrelí nejaké české slovíčko, sem tam nejaká veta,“ priblížila.

Pôvodne mali celý film nakrúcať v češtine. „Ja som sa to všetko spočiatku učila v češtine. Miloš Šmídmajer to vyžadoval a tlačila na to aj televízia, pretože česká mládež vraj nerozumie po slovensky, no zrazu mi týždeň pred nakrúcaním Jirka (Jiří Mádl, pozn. red.), ktorý ako posledný upravoval scenár, vraví, ‚Prečo to robíš po česky?‘ Jirka si stál za tým, že pokiaľ prišla možnosť robiť casting na Slovensku, bolo by dobré, aby som hovorila po slovensky. Nakoniec sme teda urobili kompromis a dali sme to na striedačku. Keďže sa traduje, že česká mládež po slovensky veľmi nerozumie, nechali sme niektoré vtipy, ktoré tam mali vyznieť, pre istotu v češtine,“ vysvetlila mladá Slovenka.

Horváthová si však napriek tomu nemyslí, že by mala česká mládež ťažkosti s porozumením slovenčiny. „Nemám ten pocit, stretávam aj decká v mojom veku aj mladšie a osobne som ešte v Čechách nezažila, že by mi niekto po slovensky nerozumel. Aj na natáčaní som sa stretávala s mladšími Čechmi, taký Milošov syn je odo mňa mladší asi o tri roky a všetko mi rozumel. A od Čechov, čo ten film videli, som tiež dostala zatiaľ veľmi pozitívne ohlasy. Vyzerá to, že sa im práveže páči, že tam tá slovenčina je. Janička je zároveň také strašne nežné žieňa, takže tá slovenčina tam presne zapadá,“ poznamenala Horváthová.

„Rieši sa však teraz taká polemika, TV Prima to chce totiž celé predabovať, v origináli film zostane zrejme len v kinách a na DVD. Myslím, že je to škoda, už len vzhľadom k tomu, že celá jedna časť deja sa odohráva v slovenskej dedinke Holiny a tam vystupujú samí Slováci. Neviem si predstaviť, ako to chce televízia urobiť,“ podotkla sympatická brunetka.

debata chyba
Viac na túto tému: #nakrúcanie #reč #Monika Horváthová #Celebrity s.r.o.

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....