Pierce Brosnan: Ako Bonda ma odkopli

Šesťdesiatdvaročný írsky rodák si agenta 007 zahral vo filmoch Zlaté oko (1995), Zajtrajšok nikdy nezomiera (1997), Jeden svet nestačí (1999) a Dnes neumieraj (2002).

27.11.2015 15:00
Pierce Brosnan Foto: ,
Herec Pierce Brosnan.
debata

Írsko-americký herec Pierce Brosnan sa po ukončení spolupráce na filmovej sérii o agentovi Jamesovi Bondovi cítil odkopnutý. Informoval o tom magazín NME odvolávajúc sa na knihu Some Kind Of Hero: The Remarkable Story Of The James Bond Films od Matthewa Fielda a Ajaya Chowdhuryho. Aj napriek tomu, že sa po snímke Dnes neumieraj (2002) ešte chcel vrátiť na filmové plátna ako agent 007, producenti Michael G. Wilson a Barbara Broccoli už s ním nerátali. „Sedel som v dome Richarda Harrisa na Bahamách a Michael s Barbarou boli na linke – ‚je nám to ľúto‘. Ona plakala. Michael bol pokojný a povedal ‚Bol si skvelý James Bond. Veľmi pekne ti ďakujeme‘ a ja som odpovedal ‚Ďakujem pekne, dovidenia.‘ A to bolo všetko. Bol som šokovaný a preto ako to dopadlo, som sa cítil odkopnutý,“ citujú autori 62-ročného rodáka z írskeho mesta Drogheda.

Ako najslávnejší filmový špión James Bond sa Pierce Brosnan predstavil v snímkach Zlaté oko (1995), Zajtrajšok nikdy nezomiera (1997), Jeden svet nestačí (1999) a spomínanom Dnes neumieraj. Po ňom sa stal agentom 007 anglický herec Daniel Craig, ktorého štvrtá bondovka Spectre (2015) prišla do slovenských kín 5. novembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #James Bond #Pierce Brosnan

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...