Chodúr prekvapuje: Život v kapele, vždy som bol radšej sám za seba

Českého speváka Martina Chodúra nikdy celkom neuspokojoval život v kapele.

11.12.2015 09:45
Martin Chodúr Foto:
Spevák Martin Chodúr na archívnom zábere.
debata

To bol podľa jeho slov aj hlavný dôvod, prečo sa prihlásil do prvej Česko Slovenskej SuperStar (2009), ktorá napokon vo veľkom odštartovala jeho spevácku kariéru.

"V kapele (Robson, pozn. SITA) som bol od začiatku na inej vlne než ostatní. Rocková kapela znamená každý deň skúšky, skúša sa nový repertoár, keď sa nahráva album, ide sa spoločne na chatu, kde sa tie veci vymýšľajú, je to proste kolektívna záležitosť a ja som sa naopak vždy cítil lepšie, keď som tvoril sám za seba,“ priznal v rozhovore.

Rodáka z Ostravy to zároveň odjakživa ťahalo aj k iným hudobným žánrom ako k rocku. "Okrem toho ma vždy lákalo skúsiť si aj iné žánre ako rock, chcel som si zaspievať aj s big bandom či dychovou sekciou, čo teda v rockovej kapele veľmi nehrozilo. Bol som zároveň od ostatných o generáciu mladší, takže som si ani nevedel nič presadiť, nikdy som nemal v kapele nejaké veľké slovo,“ podotkol 26-ročný interpret.

Sen sa Chodúrovi podľa vlastných slov splnil až v Česko Slovenskej SuperStar. "Spievať rôzne štýly a s rôznymi hudobnými telesami, to sa mi vlastne splnilo až v SuperStar. Preto som sa tam aj prihlásil. Z predošlých ročníkov som totiž vnímal, že sa tam stále striedali tie skladby a spôsoby interpretácie. Bola to teda príležitosť, ako ľuďom ukázať, čo všetko viem,“ dodal.

Za skúsenosť so skupinou Robson je však mladý spevák dodnes vďačný. „Napriek tomu som strašne rád, že ma svojho času prijali medzi seba. Veľmi som pri nich muzikantsky narástol, v porovnaní s mojim predošlým amatérskym projektom boli totiž o niekoľko stoviek svetelných rokov lepší,“ vyzdvihol bývalých „kolegov“.

debata chyba
Viac na túto tému: #nuda #kariéra #zivot #kapela #sklamanie #Martin Chodúr

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...