Hollywoodsky fešák oslavuje! Toto sú jeho najväčšie filmové premeny

Jake Gyllenhaal, ktorý tento rok 19. decembra oslávi 35. narodeniny, patrí medzi najznámejších a podľa rôznych ankiet najatraktívnejších hollywoodskych hercov.

19.12.2015 16:00
debata
V roku 2015 uviedli do kín film Bojovník. V ňom... Foto: © The Weinstein Company / Scott Garfield
Jake Gyllenhaal - filmové premeny V roku 2015 uviedli do kín film Bojovník. V ňom sa herec Jake Gyllenhaal predstavil ako boxer a dalo sa tomu veriť aj kvôli tréningu a svalom, ktoré pri ňom nabral.

Pred kameru sa prvýkrát postavil už v detstve, v 20 rokoch slávil úspech s kultovým filmom ​​Donnie Darko a krátko nato si zahral aj v katastrofickom veľkofilme Rolanda Emmericha Deň potom. V roku 2005 tiež zažiaril vedľa Heatha Ledgera v oceňovanej Skrotenej hore a stvárnil titulnú rolu v Mariňákovi Sama Mendesa.

Herec Jake Gyllenhaal v roku 2004 nakrútil film...
Herec Jake Gyllenhaal v roku 2005 opäť bez...
+6Herec Jake Gyllenhaal ako kovboj Jack Twist v...

Jacob Benjamin Gyllenhaal sa narodil 19. decembra 1980 v kalifornskom Los Angeles. Film mal takpovediac v krvi, jeho matka je produkčná a scenáristka, otec režisér. Jeho krstným otcom nebol nikto menší ako Paul Newman. Veľmi úspešnú herečkou je aj Jackova sestra Maggie, ktorá si s ním zahrala v snímke Donnie Darko a účinkovala aj v Úsmeve Mony Lisy a batmanovskom Temnom rytierovi.

Jeho prvou hlavnou rolou bol chlapec snažiaci sa vyhrať vedeckú súťaž vo filme Októbrové nebo (1999). V roku 2010 mnohých prekvapil tým, že sa pre hlavnú úlohu vo filme Princ z Perzie: Piesky času naučil bojovať, šermovať a jazdiť na koni.

Rok 2014: Herec Jake Gyllenhaal vo filme Everest. Foto: SITA/AP, Jasin Boland
Rok 2014: Herec Jake Gyllenhaal vo filme Everest. Rok 2014: Herec Jake Gyllenhaal vo filme Everest.

Gyllenhaal však pre filmové výzvy viackrát podstúpil vizuálnu zmenu alebo tiež tvrdý tréning. Ukázalo sa to napríklad vo filmoch Patrola, Nightcrawler či naposledy Everest a Bojovník.

Jeho premeny si pozrite v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #film #nakrúcanie #jubileum #Jake Gyllenhaal #premeny

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....