Andy Kraus oddychoval v Rakúsku, čaro Vianoc sa podľa neho vytráca

Slovenský scenárista a herec Andy Kraus od detstva vnímal atmosféru Vianoc cez obrovský ruch, ktorý vždy nastal a cez prípravy na ne.

28.12.2015 07:00
Herec, scenárista a producent Andy Kraus. Foto: ,
Herec, scenárista a producent Andy Kraus.
debata

Dnes už Vianoce podľa neho nemajú také čaro ako kedysi. „Vytratilo sa to kvôli tomu, že od pätnásteho októbra idú reklamy, a keď to naozaj príde, už si to nik neváži. Ale s tým už asi nič neurobíme, to by sme asi museli pred deťmi vypnúť všetky telky a nechodiť s nimi niekoľko mesiacov von. Je toho veľa, ledva dajú dole z výkladov ’Škola volá!’ a už sú tu Vianoce a Mikulášovia. Už to skrátka nikdy podľa mňa nebude také ako kedysi. Mám pocit, že ani tie decká už nemajú z toho Štedrého dňa až také potešenie a radosť, ako sme mali my. A myslím si, že to je hlavne preto, že chodia všetky tie reklamy a deti si už na internete hneď pozrú, čo chcú a rovno si to nadiktujú namiesto toho, aby nechali priestor na prekvapenie,“ podotkol sklamane Kraus.

„Napriek tomu sa však s manželkou snažíme, aby deti mali aspoň jeden darček ako prekvapenie. Ja som to mal naopak, väčšinou som tušil len jeden, čo to asi bude, taký ten vysnívaný a ostatné boli úplne nečakané,“ dodal.

Vianoce s rodinou strávil i tento rok v Rakúsku. „Posledné roky nie sme na Vianoce doma, lebo sa chodíme lyžovať a tie silvestrovské pobyty sú drahé jak hovado a býva tam v tom čase strašne veľa ľudí. Je to v podstate o tom, že si človek zaplatí viac peňazí a má tam koniec koncov menší komfort, tak radšej chodíme na hory skôr. Tam tie Vianoce fungujú, decká tam majú aj stromček, aj darček sa tam dá dať pod ten hotelový stromček, takže je to pekné,“ uzavrel.

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Rakúsko #Vianoce #darček #sklamanie #Andy Kraus

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...