Cosbyho neobžalovali v dvoch prípadoch sexuálneho napadnutia

Losangeleská prokuratúra sa rozhodla neobžalovať amerického herca Billa Cosbyho v súvislosti s dvoma prípadmi sexuálneho napadnutia.

07.01.2016 16:10
Bill Cosby Foto: ,
Herec a komik Bill Cosby na zábere z konca decembra 2015, keď mieri na súd kvôli žalobám súvisiacim so zneužívaním.
debata

Tých sa mal 78-ročný predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 – 1992) dopustiť v rokoch 1965 a 2008. V staršom prípade ho neobžalovali z dôvodu uplynutia premlčacej lehoty a v tom druhom aj pre nedostatok dôkazov.

Mená údajných obetí prokuratúra nezverejnila. V prípade z roku 1965 malo ísť o vtedy 17-ročné dievča, ktorému vraj komik v jednom z hollywoodskych klubov hodil do pitia sedatíva a následne ho zneužil. Druhý prípad sa týka 25-ročnej modelky Chloe Goinsovej, ktorá tvrdí, že ju Cosby zneužil 9. augusta 2008 v rezidencii zakladateľa magazínu Playboy Hugha Hefnera, keď mala 18 rokov. Aj ona tvrdí, že jej hodil do pitia sedatíva.

Vyšetrovatelia si preto pozreli videozáznamy z Hefnerovej rezidencie, nenašli však žiaden dôkaz, že by tam v ten deň bola Goins alebo Cosby. Zistili však, že herec bol počas toho víkendu v New Yorku. Okrem toho skontrolovali aj zoznamy pozvaných hostí 56 zdokumentovaných podujatí, ktoré sa v Hefnerovej rezidencii konali v roku 2008. Cosbyho meno však objavili iba na jednom z nich, a to vo februári. Cosby však v tomto prípade čelí ešte civilnej žalobe, ktorú Goins podala v októbri.

Herec, ktorý údajne zneužil viac než 50 žien, v súčasnosti čelí aj ďalším civilným žalobám ako aj obžalobe v prípade sexuálneho napadnutia Kanaďanky Andrey Constandovej z roku 2004. Tú naňho podala prokuratúra v štáte Pennsylvania, ktorá znovu otvorila tento prípad po tom, ako sa vlani v júli dostali na verejnosť informácie, že sa Cosby v roku 2005 priznal k zadováženiu sedatív s úmyslom podať ich ženám, s ktorými chcel mať sex. Jednou z nich vraj bola aj Constand.

Cosbyho formálne obžalovali minulý týždeň v stredu a následne ho prepustili na kauciu milión dolárov. Jeho právnik uviedol, že Cosby trvá na svojej nevine a neplánuje uzavrieť s prokurátorom dohodu o vine a treste.

debata chyba
Viac na túto tému: #zneužívanie #žaloba #premlčanie #Bill Cosby

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...