Hviezda telenovely v poriadnej šlamastike! Prala peniaze pre narkobaróna?

Mexiko vyšetruje herečku Kate del Castillovú kvôli podozreniu, že jej firma Honor del Castillo v minulosti mohla dostať peniaze od mexického narkobaróna Joaquína Guzmána.

20.01.2016 11:14
Kate Del Castillo Foto: ,
Mexická herečka Kate Del Castillo na archívnom zábere.
debata

Uviedla to mexická prokurátorka Arely Gomez v rozhovore pre denník El Universal. Kvôli tomu Del Castillovú predvolali na výsluch. Dostaviť sa naň môže aj na mexický konzulát v USA, kde herečka žije.

Už od roku 2015, keď sa Del Castillo začala stýkať s advokátmi drogového bossa Guzmána, je táto štyridsaťtriročná herečka podľa prokurátorky vyšetrovaná kvôli podozreniu z prania špinavých peňazí. Mexická polícia spolupracuje s americkými úradmi, pretože herečkina firma je registrovaná v Delaware.

Del Castillo, ktorú v Amerike preslávila telenovela La Reina del Sur (Kráľovná Juhu), sa dostala na predné stránky novín pred niekoľkými dňami v súvislosti so zatknutím narkobaróna Guzmána. Ten je totiž jej veľkým obdivovateľom. Minulý týždeň médiá zverejnili, údajne ich, rozsiahlu esemeskovú korešpondenciu, ktorú spolu mali vlani na jeseň. V jednej výmene textových správ Del Castillo napríklad Guzmánovi ďakuje za veľmi moderný mobil.

Vďaka ich známosti sa vlani v októbri uskutočnila aj tajná schôdzka drogového bossa Guzmána s americkým hercom Seanom Pennom, na ktorej sa údajne zúčastnila aj Del Castillo. Penn robil s Guzmánom rozhovor pre časopis Rolling Stone, ktorý vyšiel tento rok 9. januára. Podľa niektorých správ ich schôdzka pomohla polícii drogového bossa lokalizovať, ale vtedy sa ho ešte nepodarilo chytiť.

Guzmána zatkli 8. januára v meste Los Mochis v jeho rodnom štáte Sinaloa na severe Mexika. Skrýval sa pred spravodlivosťou od vlaňajšieho júla, kedy utiekol z väzenia s najvyššou ostrahou tunelom dlhým 1,5 kilometra, ktorý viedol zo sprchy v jeho cele do rozostavaného domu v poliach. Bol to už jeho druhý útek z väzenia, prvý raz bol na úteku 13 rokov, než ho chytili vo februári 2014.

Guzmána v Mexiku odsúdili v 90. rokoch na dvadsať rokov väzenia za vraždu a obchodovanie s drogami. Jeho vydanie požadujú aj Spojené štáty americké, avšak proces odsunu môže trvať aj niekoľko rokov. Súdiť ho chce najmenej sedem rôznych federálnych súdov v USA, okrem iného kvôli obchodu s kokaínom, organizovanému zločinu, praniu špinavých peňazí, vraždám alebo držbe zbraní.

debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #narkobarón #pranie špinavých peňazí #Joaquín Guzmán #Kate Del Castillo

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...