Bettany a Dormer v novom projekte: Odhalia, aké sú tajomstvá vojny

Anglický herec Paul Bettany a jeho krajanka Natalie Dormer sa predstavia v pripravovanom špionážnom trileri Official Secrets. Informoval o tom portál Deadline.

31.01.2016 08:00
Herečka Natalie Dormer v kreácii J.Mendel Foto: ,
Herečka Natalie Dormer na zábere z vyhlásenia cien Zlatý glóbus.
debata

V snímke režiséra Justina Chadwicka, ktorý nakrútil napríklad drámu Mandela: Long Walk to Freedom (2013), sa popri nich predstavia aj Martin Freeman, Anthony Hopkins a Harrison Ford.

Film vzniká na motívy knihy The Spy Who Tried To Stop A War: Katherine Gun And The Secret Plot To Sanction The Iraq Invasion od Marcie a Thomasa Mitchellovcov. Scenár napísali Sara a Gregory Bernsteinovci, producentkou snímky je Elizabeth Fowler, ktorá sa podieľala napríklad na filme Diablov uzol (2013). Výkonnými producentmi sú Lisa Wilson a Myles Nestel zo spoločnosti The Solution Entertainment Group. Nakrúcanie sa začne v máji vo Veľkej Británii.

Príbeh sleduje mladú dôstojníčku britskej spravodajskej služby Katharine Gun, ktorú stvárni Dormer. Tá v predvečer invázie do Iraku v roku 2003 odhalila reportérovi Martinovi Brightovi z periodika London Observer, ktorého si zahrá Bettany, nezákonnú špionážnu operáciu americkej Národnej bezpečnostnej agentúry proti Bezpečnostnej rade OSN, ktorá by vyústila do uznesenia vojny. Po odhalení akcie Katharine zatkli.

Martin v snahe dostať ju na slobodu odhalil šokujúcu zápletku a tá ich oboch môže stáť život. Martin Freeman sa v snímke predstaví ako Peter Edwards, editor zahraničnopoli­tickej rubriky Observeru, Antony Hopkins stvárni britského generála na dôchodku a Harrison Ford si zahrá agenta CIA.

debata chyba
Viac na túto tému: #akcia #špión #Paul Bettany #Natalie Dormer

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...