Ďašia tragická smrť v divadle! Herca prebodol samurajský meč

Japonského herca zabil samurajský meč, ktorým sa nechtiac prebodol pri nacvičovaní zrejme až príliš realistického divadelného predstavenia.

17.02.2016 09:37
Ilustračné foto. Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Hoci bolo na javisku viacero ľudí, tokijská polícia si stále nie je na základe doterajších svedectiev istá, či išlo o nehodu alebo zločin.

Tridsaťtriročného Daiga Kašino podľa televízie NHK s hlbokou bodnou ranou previezli do nemocnice, kde svojmu zraneniu podľahol. Pri nácviku predstavenia boli jeho kolegovia v osudnú chvíľu k nemu otočení chrbtom, keď začuli, ako zastonal a zrútil sa na zem. Chýba tak očitý svedok toho, čo sa Kašinovi stalo.

V zásade sú tri varianty vysvetlenia: buď si herec náležite nezabezpečil meč z nedbanlivosti alebo so zbraňou predtým manipuloval niekto iný. Tiež nemožno úplne vylúčiť samovraždu.

Ide pritom už o druhú tragickú smrť na divadelných doskách za uplynulé týždne. Snaha o expresívne vyjadrenie stála pred dvoma týždňami život tiež talianskeho herca, ktorého úloha vyžadovala na scéne lynčovanie pred očami divákov. Do nemocnice ho previezli v kóme po tom, čo sa mu oprátka okolo krku utiahla naozaj a on sa začal dusiť. Z kómy sa už neprebral a v nemocnici zomrel.

Dvadsaťsedemročný Raphael Schumacher vystupoval v experimentálnom divadle Teatro Lux v historickom centre Pisy. Počas scény lynčovania mal herec na tvári masku, takže diváci nemohli vidieť jeho výraz. Jedna z diváčok, ktorá nedávno dokončila zdravotnú školu, si ale všimla, že sa jeho telo trasie a uvedomila si, že sa dusí naozaj. Prípad vyšetruje polícia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #nehoda #divadlo #tragédia #meč #Raphael Schumacher #Daigó Kašino

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...