Clooney bez servítky o Trumpovi: Je to xenofóbny fašista!

Je smutným faktom, že extrémne názory momentálne vo svete rezonujú. Dôkazom sú nielen slovenské voľby, ale aj úspech amerického kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa. Herec George Clooney si však pri miliardárovi servítku pred ústa nedáva.

07.03.2016 12:43
George Clooney Foto: ,
Herec George Clooney.
debata (18)

„Je to xenofóbny fašista,“ vyhlásil otvorene v rozhovore pre The Guardian americký herec. Päťdesiatštyriročná hollywoodska hviezda si myslí, že v čase predvolebnej kampane sú tie najhlasnejšie slová vždy najextrémnejšie. „Počúvame tu také hlúpe myšlienky, ako ‚zakážme Moslimom vstup do našej krajiny‘. Ani teraz, ani nikdy sa to nestane,“ uviedol rozohnený Clooney.

Zároveň podotkol, že jeho podpora smeruje Hilary Clintonovej, ale obdivuje aj Bernieho Sandersa, ktorý podľa neho pritiahol pozornosť k veľmi dôležitému problému súčasnosti – v USA a nielen tam. Obrovským rozdielom medzi bohatými a chudobnými.

Podľa doterajších úspechov miliardára Trumpa sa však zdá, že výsledky prezidentských volieb v USA by mohli dopadnúť práve v jeho prospech. A ak nechce mať Amerika na čele muža s nenávistnou rétorikou, bude potrebovať viac hlasov ako ten Clooneyho.

Kiežby takých viac zaznelo aj pred slovenskými voľbami do parlamentu.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #George Clooney #názor #Donald Trump #xenofóbia #fašista

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...