Simona Krainová: Žiadne zajtra byť nemusí

Známa topmodelka si je podľa vlastných slov vedomá, že sa nemusí dožiť zajtrajška. Odkladať veci do budúcna preto nie je jej štýl.

16.03.2016 00:00
Simona Krainová Foto: ,
Modelka Simona Krainová.
debata

Česká topmodelka Simona Krainová chce žiť svoj život naplno a vychutnať si všetko, čo jej ponúka. „Žiť treba tu a teraz, pretože vôbec neviete, čo môže byť za desať alebo za dvadsať rokov, či tu vôbec budeme. Myslím si, že človek by mal žiť svoj život stále, stále by sme si mali byť vedomí, že nemusí byť žiadne zajtra. Ono to nie je klišé, fakt by to tak malo byť. Viem, že nie každý si to môže úplne dovoliť, ale treba sa nastaviť tak, že nebudeme niečo odkladať, až do chvíle, keď budeme mať konečne pokoj, keď budeme na dôchodku a podobne. Tak by to nemalo byť. Myslím si, že človek by mal žiť naplno naozaj stále,“ poznamenala v rozhovore.

Starobu by však atraktívna blondínka podľa vlastných slov najradšej čo najviac oddialila. „Kto by sa tešil na starobu? Mnohí nechceme ani pomyslieť, že to raz príde. Nemali by sme sa však starobe vyhýbať, pretože ak budeme mať to šťastie, raz nás to aj tak všetkých stretne a človek sa tomu jednoducho nemôže stavať chrbtom. Je dobre starobu vnímať a pripraviť sa na ňu,“ podotkla Krainová, ktorá sa začala seniorom nedávno venovať prostredníctvom svojej nadácie Antonika. „Založila som nadáciu na pomoc seniorom, práve pred dvoma týždňami sme v Prahe prezentovali projekty, ktoré chystáme – máme s tým momentálne veľa práce. Mám z toho veľkú radosť, pretože o naše aktivity prejavilo záujem už množstvo ľudí.

Naším hlavným cieľom je robiť seniorom program a aktívne ich zapájať do rôznych pracovných činností. Mnohí totiž nie sú vôbec chorí, sú len starí, ale sú to vlastne také mladé duše v starých telách, sú zavretí v tých domovoch dôchodcov a nemajú tam čo robiť, necítia sa užitoční. Preto sme sa rozhodli, že ich zamestnáme nenáročnými prácami. Spojila som sa napríklad s jedným dojčenským ústavom, ktorý potrebuje upliesť čapičky pre detičky, takže poprosím tie naše babičky, aby to pre nich urobili. Veľmi by som chcela prepojiť tie svety – mladú generáciu s tou starou, a zostavovať im programy, aby sa ešte tešili zo života, aby to nebolo o tom, že čakajú na to, kým umrú. Každé obdobie života by predsa malo mať nejaké svoje kúzlo,“ uzavrela 43-ročná rodáčka z Havířova.

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori #Simona Krainová #budúcnoť

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...