Ďalšie milióny! Hoganovi súd priznal nové odškodné. Zaplatí mu bulvár?

Americký wrestler a herec Hulk Hogan zaznamenal ďalšie víťazstvo v spore so serverom Gawker, ktorý zverejnil videonahrávku, na ktorej je Hogan zachytený pri sexe s manželkou svojho bývalého najlepšieho kamaráta.

22.03.2016 11:10
Hulk Hogan Foto: ,
Hulk Hogan sa zhovára so zástupcami médií po vyrieknutí rozsudku v pondelok 21. marca, v ktorom mu súd priznal ďalšie odškodné od serveru Gawker.
debata (1)

Porota v americkom štáte Florida v pondelok rozhodla, že Hogan má dostať ďalších 25 miliónov dolárov (600 miliónov Sk) ako náhradu škody, napísala agentúra AP. Už v piatok mu porota priznala odškodné vo výške 115 miliónov dolárov (2,7 miliardy Sk).

V prípade stálo na jednej strane právo celebrít na súkromie a na druhej strane sloboda prejavu. Šesťdesiatdvaročný Hogan žiadal odškodné 100 miliónov dolárov a poukazoval na to, že video bolo zadovážené tajne a on na jeho zverejnenie nedal súhlas. Server Gawker ho publikoval v roku 2012. Zmyslom dodatočného opatrenia je potrestať spoločnosť a odradiť iné od opakovania podobného skutku v budúcnosti.

Server Gawker sa proti rozhodnutiu mieni odvolať. Podľa znalcov práva je šanca, že sa mu rozhodnutie o odškodnom podarí v odvolacom konaní zmeniť alebo úplne zrušiť.

Hulk Hogan, vlastným menom Terry Gene Bollea, bol v 80. a 90. rokoch jedným z najpopulárnejších profesionálnych wrestlerov. „Zlý chlapec“ z americkej Georgie, ktorý je známy dvojmetrovou postavou a neprehliadnuteľnými fúzami, získal niekoľko svetových titulov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #odškodné #milióny #Hulk Hogan #Gawker

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....