Kesha neuspela. Súd zamietol jej obvinenia voči Dr. Lukeovi

Najvyšší súd štátu New York zamietol v stredu takmer všetky body žaloby americkej speváčky Keshe voči producentovi Dr. Lukeovi.

07.04.2016 18:31
Kesha Foto: ,
Speváčka Kesha na archívnom zábere z februára 2016.
debata

Speváčka ho v roku 2014 obvinila zo sexuálneho zneužitia a následného fyzického, verbálneho a emocionálneho týrania. Sudkyňa Shirley Werner Kornreich vyhlásila, že 29-ročná speváčka neposkytla dostatočné dôkazy o tom, že k údajným trestným činom došlo na území štátu New York, čiže ak sa udiali, tak mimo jurisdikcie jej súdu. Iné body žaloby zas zamietla z dôvodu uplynutia premlčacej lehoty. Bod týkajúci sa jej nahrávacích kontraktov s Dr. Lukeom však nezamietla, pričom o ňom rozhodne neskôr.

Kesha vo svojej žalobe tvrdí, že ju Dr. Luke začal zneužívať a týrať krátko po tom, čo ako 18-ročná podpísala zmluvu s jeho vydavateľstvom Kemosabe Records. V rámci žaloby preto požiadala súd, aby ukončil jej kontrakt s vydavateľstvom. Kornreich však vo februári uviedla, že nevydá predbežné nariadenie, ktoré by viedlo k ukončeniu spolupráce interpretky a Dr. Lukea.

Okrem toho upozornila na nedostatok dôkazov, ktoré by obvinenia speváčky potvrdili. Zároveň sa oprela o vyjadrenie spoločnosti Sony, pod ktorú vydavateľstvo Kemosabe Records patrí, že Keshi umožnili nahrávať aj bez účasti Dr. Lukea, no ona túto ponuku odmietala. Kesha sa voči tomuto verdiktu následne odvolala.

Samotný Dr. Luke, vlastným menom Lukasz Sebastian Gottwald, obvinenia speváčky odmieta, pričom na ne zareagoval protižalobou. V nej speváčku a jej matku Pebe Sebert obvinil z porušenia zmluvných podmienok a urážky na cti. Taktiež tvrdí, že Kesha sa prostredníctvom súdu snaží ukončiť exkluzívnu pracovnú zmluvu.

Keshu morálne podporilo viacero známych speváčok ako napríklad Lady Gaga, Lorde, Demi Lovato, Lily Allen, Ariana Grande či Kelly Clarkson, pričom Taylor Swift jej venovala 250-tisíc dolárov. Kesha tento týždeň prostredníctvom služby Instagram prezradila, že dostala ponuku ukončiť spoluprácu s Dr. Lukeom, ale iba v prípade, že sa verejne ospravedlní a povie, že ju producent nikdy neznásilnil. Speváčka to však odmietla urobiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #Kesha #zneužitie #Dr. Luke #Dôkaz #zamietnutie

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....