Z krásnej ryšavky Geislerovej je už štyridsiatnička

Bezpochyby najobsadzovanejšia herečka súčasnosti, Aňa Geislerová, 17. apríla oslavuje štyridsiatku.

17.04.2016 11:30
ART FILM FEST: Hercova misia - Anna Geislerová Foto: ,
Česká herečka Anna Geislerová s cenou Hercova misia počas 23. ročníka medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest 2015.
debata

Päťnásobná držiteľka Českého leva pochádza z umeleckej rodiny a pred filmovou kamerou debutovala v roku 1990. Už rok nato si zahrala hlavnú rolu v snímke Filipa Renča, Requiem pro panenku. V roku 1994 stvárnila vo filme Jízda postavu Anny, ktorá jej vyniesla prvú nomináciu na Českého leva. Nasledeovali úspešné snímky ako Návrat idiota, Želary, Kráska v nesnázích, Nevinnost či Líbánky.

1991: Aňa Geislerová vo filme Requiem pro panenku.
1994: Aňa Geislerová vo filme Jízda.
+91997: Aňa Geislerová a Ondřej Pavelka vo filme...

Geislerová zbierala ocenenia nielen v Čechách. V roku 2015 si na slovenskom Art Film Feste prevzala cenu Hercova misia a takisto na trenčianskote­plickom Moste slávy pripevnila tabuľku so svojím menom. "Každý herec je veľký pozorovateľ, voyer aj zlodejíček, A každý smútok, ktorý hrá, mu pridá naozajstnú vrásku,“ povedala česká herečka Aňa Geislerová pre Pravdu.

Okrem herectva sa Geislerová venuje aj písaniu či navrhovaniu módy. V roku 2010 si ju vybrala odevná značka pietro filipi na vytvorenie špeciálnej odevnej línie. "Dáva mi pocit slobody a nezávislosti od mojej profesie. Samozrejme, je mi jasné, že bez môjho mena by som sa k takejto prestížnej práci nedostala. Zároveň však viem, že mi tak vzniká celkom nové portfólio a že napríklad budem môcť niekde prišívať gombíky a držať krajčírsky meter,“ vysvetlila vtedy herečka.

Pred časom vydala knižne zápisky, ktoré tri roky vychádzali v módnom magazíne Elle. „Všetko to sú také všeobecné témy zo života a dosť aj urobila knižku. Nie sú tam konkrétne zážitky, údaje a mená. Ale skrátka, kto ma pozná, vie, že sú to dosť otvorené a úprimné veci. Ja to nedokážem veľmi filtrovať,“ uviedla Geislerová pre portál iDNES.cz.

Herečka je trojnásobnou mamou. V roku 2005 povedala „áno“ režisérovi Zdeňkovi Janáčovi a hoci ich manželstvo pred časom prechádzalo krízou, nerozviedli sa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #štyridsiatka #Aňa Geislerová

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....