Ďalšie kráľovské bábätko je na svete! Niekdajšia modelka porodila

Švédsky princ Carl Philip s manželkou Sofiou majú syna.

20.04.2016 08:26
Sweden Royal Baby Foto: ,
Princezná Sofia a Carl Philip pár dní pred pôrodom.
debata

Informovala o tom švédska kráľovská rodina s tým, že dieťa prišlo na svet v utorok 19. apríla o 18:25. Pri narodení vážilo 3595 gramov a meralo 49 centimetrov. „Matka aj dieťa sa majú dobre,“ uviedli tiež v oficiálnom vyhlásení. Chlapec, ktorého meno zatiaľ nezverejnili, je piaty v poradí nástupníctva na švédsky kráľovský trón.

Švédsky princ Carl Philip počas tlačovej... Foto: SITA/AP, Henrik Montgomery
Sweden Royal Baby Švédsky princ Carl Philip počas tlačovej konferencie v nemocnici Danderyd po pôrode.

Tridsaťšesťročný princ, ktorý bol s 31-ročnou manželkou počas pôrodu v nemocnici Danderyd, na tlačovej konferencii všetkým poďakoval za blahoželania. „Pre mňa a moju manželku je to, samozrejme, skvelý deň plný emócií. Slovami sa to nedá opísať,“ uviedol, pričom tiež prezradil, že prestrihol pupočnú šnúru. Chlapček má podľa neho tmavé vlasy, no je ešte priskoro povedať, na koho sa viac podobá.

Carl Philip sa so Sofiou Kristinou Hellqvist, ktorá sa živila ako modelka a účinkovala aj v reality šou švédskej televízie TV4, zoznámil v roku 2010. O štyri roky neskôr dvojica potvrdila zasnúbenie. Zosobášili sa v júni 2015. Sofii po svadbe udelili titul princezná a tiež vojvodkyňa z Värmlandu.
Švédsky princ Carl Philip počas tlačovej...
Švédsky princ Carl Philip počas tlačovej...
+3Princezná  Sofia a Carl Philip pár dní pred...

Princ Carl Philip je jediným synom švédskeho kráľa Karola XVI. Gustáva. Je druhým v rámci nástupníctva na trón po sestre Viktórii. Švédsko totiž ešte v roku 1980 pozmenilo ústavu tak, aby sa následníkom trónu automaticky stal prvý kráľovský potomok, a to bez ohľadu na pohlavie. Až dovtedy takýto nárok prislúchal výlučne mužským kráľovským potomkom.

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #Sofia #Švédsko #Carl Philip

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...