Vávra o priateľke Celeste Buckingham: Sme súčasťou jeden druhého

Český spevák a hudobník Matěj Vávra je už roky oddaný hudbe a odjakživa túžil ju tvoriť.

05.05.2016 08:00
Celeste Buckingham (v strede) s priateľom...
Speváčka Celeste Buckingham s priateľom Matejom Vávrom.
debata

„Ja mám hudbu hrozne rád a vždy ma fascinovalo ju tvoriť. Veľmi ma to baví a som zároveň vďačný, že môžem dnes hrať pred ľuďmi a prezentovať sám seba,“ povedal.

Kedysi si všetko od skladania piesní cez ich nahrávanie až po konečný aranžmán robil vraj sám. Dnes už sa snaží naopak úlohy viac rozdeľovať medzi ľudí, ktorým verí. „Mňa vždy lákalo tvoriť si muziku celú od začiatku do konca, no po čase som si uvedomil, že ma to spomaľuje. Každý predsa dokáže niečo a niekedy je predsa len lepšie venovať sa jednej veci a ďalšie prenechať druhým. Keď má človek toho riešiť veľa naraz, často sa stane, že sa len zacyklí a napokon neurobí nič. Preto je dobre, keď sa venujete tomu, čo vám ide najlepšie. Dnes sa teda snažím veci, ktoré napíšem, posunúť vždy niekomu, kto ich dokončí, len strážim, aby to stále šlo po tej línii, ktorú chcem,“ poznamenal Vávra.

Mladý hudobník by mal onedlho vypustiť do sveta nový singel aj s videoklipom. „Momentálne chystám singel, už je skoro hotový, produkuje mi ho Maiky Beatz, budúci mesiac k nemu budem točiť klip a niekedy začiatkom júna by mal vyjsť,“ prezradil Vávra, ktorý v ostatnom čase nadviazal viacero zaujímavých spoluprác.

Zaspieval si s rapperom Vladisom či finalistkou prvého ročníka Česko Slovenskej SuperStar Monikou Bagárovou. „S Vladisom máme na konte už tri pesničky, ešte uvidíme, ako to bude, či budeme robiť aj nejaký klip alebo nie a s Monikou Bagárovou mi budúci mesiac vyjde jedna skladba, v ktorej dokonca rapujem,“ prezradil sympatický interpret.

Rap mu vraj celkom ide. „Rap je z veľkej časti o frázovaní a v tom si myslím, že som dobrý, že mám dobrý timing. Môžete to napokon posúdiť čoskoro sami,“ pousmial sa Vávra, ktorý sa podľa vlastných slov popritom všetkom nebráni ani spolupráci so svojou súčasnou partnerkou Celeste Buckingham.

„So Celeste tiež občas spolu tvoríme. Každý z nás sa síce primárne venuje trošku odlišnému žánru, ale nebránime sa spolupráci, keď je na to chuť. Niekedy však nemusíme vytvoriť ani celú skladbu, len si navzájom do hudby dodávame nápady. Sme proste súčasťou jeden druhého a pomáhame si. Často sa tiež stáva, že každý z nás má chuť tvoriť inokedy, záleží od emócií, ktoré človek v sebe má, nesilíme to. A keď sme doma, snažíme sa žiť úplne normálnym životom a riešiť aj všetko ostatné mimo hudby,“ uviedol mladý interpret.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Celeste Buckingham #zivot #zmysel #Matěj Vávra

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...